Mano Gargždai



Drevernoje – džiugūs pokyčiai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Asociatyvi Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Nuo gegužės 8 d. Drevernos mažųjų laivų uostas pagal koncesijos sutartį perduotas konkursą laimėjusiai UAB „Hortivita“, kuri dabar organizuos visas paslaugas uosto teritorijoje.

 

Perduoti uostą privačiam verslui Savivaldybė buvo įsipareigojusi pagal Europos Sąjungos paramos sutartį uosto rekonstrukcijai. Koncesijos sutartis pasirašyta 20-čiai metų. Iki šiol prieplauką valdė Priekulės seniūnija, − vien už 4 sargų etatus kasmet Savivaldybei atsieidavo sumokėti 25 tūkst. eurų. Dabar pirmus ketverius metus Savivaldybė tiek mokės bendrovei, kuri yra įsipareigojusi ne tik išlaikyti esamas darbo vietas, bet ir plėsti veikiančias paslaugas ir teikti naujas (nakvynės, maitinimo) bei vystyti kultūros ir turizmo veiklą, kokių Savivaldybė nebūtų turėjusi galimybių teikti. Po 20-ties metų bendrovė yra įsipareigojusi grąžinti ne blogesnės būklės turtą Savivaldybei, − taip pat ir tai, kas bus sukurta nauja.

Bendrovė čia jau pradėjo aplinkos tvarkymo darbus, kurių rezultatų sulauksime netrukus, − bus įrengtas kempingas su tualetais, dušo kabinomis. Uosto teritorijoje taip pat bus galima nusipirkti kavos, užkandžių. Nuo birželio 4 dienos veiks reguliarus maršrutas Dreverna−Juodkrantė, kurio nuomai per sezoną 15 tūkst. eurų skiria Klaipėdos rajono savivaldybė. Tikimasi, kad šis maršrutas, kempingas, čia organizuojami renginiai pritrauks daugiau turistų iš regiono ir respublikos. Lenkytis uosto teritorijoje, įlipti į apžvalgos bokštą ir toliau bus galima nemokamai.

Daugiau linksmo šurmulio Drevernoje, daugiau pramogų ir naudos Klaipėdos rajono žmonėms ir jų svečiams, daugiau įplaukų į biudžetą, − tai žada naujas turistinis sezonas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 408 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,