Mano Gargždai



Lijana Jakaitė šturmuos rekordus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Anykščiuose vyko sunkiosios atletikos moterų turnyras. Į šias varžybas susirinko trisdešimt sunkiaatlečių iš Vilniaus, Klaipėdos, Telšių, Gargždų, Anykščių.

 

Gargždiškės, kaip ir visada, pasirodė geriausiai. Ypač džiugina sparčiai į priekį žengianti Lijana Jakaitė. Ši septyniolikmetė savo svorio kategorijoje šiuo metu Lietuvoje yra stipriausia. Jos rovimo rungties rezultatas – 71 kg, stūmimo – 89 kg, o asmeninis svoris – tik 64 kg. Pasak trenerio Edvardo Šauklio, artimiausiu metu bus šturmuojami Lietuvos rekordai, kurie priklauso geriausiai visų laikų šalies sunkiaatletei Gintarei Bražaitei iš Anykščių. Ji praėjusiais metais iškovojo vicečempionės titulą Europos čempionate iki 23 metų.

Gerai rungėsi ir kitos gargždiškės. Džiugina Danutė Saudargaitė, rimčiau pradedanti žiūrėti į gyvenimą ir šiose varžybose priartėjusi prie savo geriausių pasiekimų. Ji buvo pirma svorio kategorijoje iki 75 kg.

Svorio kategorijoje iki 63 kg pirma – Kamilė Klevinskytė. Antrą vietą svorio kategorijoje virš 75 kg iškovojo Gabrielė Čiunkaitė, o svorio kategorijoje iki 75 kg trečią vietą pelnė pirmą kartą varžybose dalyvavusi Fausta Darkintytė. Jei naujų veidų atsiranda merginų komandoje, reiškia, kad ši sporto šaka populiarėja.

Anykščiuose įsimintini buvo apdovanojimai, kurie vyko miške, prie Puntuko „brolio“. Buvo aplankytas ir Puntukas, keliauta Medžių lajų taku. Šis nuostabus reginys merginoms ilgai išliks atmintyje. Treneris E.Šauklys didžiuojasi merginomis, pats visur su jomis laipiojo ir fotografavosi. Taigi sunkiaatlečiai ne tik varžosi, bet ir pramogauja. Kviečiame merginas ateiti, pabandyti – ir patiks, nes svarbiausia – geras kolektyvas ir smagus laiko praleidimas, kuris tikrai atpalaiduoja nuo kasdienybės rutinos.

Sportininkių dar laukia Lietuvos čempionatas, tad jos, grįžusios iš Anykščių, kitą dieną jau plušėjo salėje.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 188 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,