Mano Gargždai



„Kranto“ mokykla skendėjo dūmuose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Lino Gruzdžio nuotr. Lino Gruzdžio nuotr.

Šiandien, apie 12 val., gausios ugniagesių pajėgos skubėjo į Gargždų „Kranto“ pagrindinę mokyklą. Laimei, pavojus negrėsė. Tai buvo tik pratybos.

 

Evakavo vaiką

Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) viršininkas Tomas Taučius portalui mano-gargzdai.lt pasakojo, kad mokykloje buvo vykdomos evakuacijos pratybos.

„Buvo imituojamas gaisras antrame aukšte, uždūmintos patalpos, vykdoma moksleivių ir darbuotojų evakuacija, iškviečiami ugniagesiai. Dalyvavo 3 automobilinės cisternos: 2 Gargždų ir viena Plikių ugniagesių komandos, su kuria atvyko vienas ugniagesys ir savanoris. Vaikas, kuris galimai buvo atkirstas dūmų ir pats negalėjo išeiti, iš antro aukšto buvo evakuotas ištraukiamų kopėčių pagalba“, – apie vykusias pratybas pasakojo T.Taučius.

Pasak Gargždų PGT viršininko, 621 moksleivis ir 56 įstaigos darbuotojai evakavosi patys, o ugniagesiai surado tariamą gaisro židinį ir jį likvidavo.

„Buvo nurodyta, kad dūmai pasirodė antrame aukšte. Viduje dirbo grandis su kvėpavimo aparatais, kuri surado uždūminimo šaltinį – dūminį aparatą. Jį atjungė ir išnešė į lauką. Taip pat nuo artimiausio vandens šaltinio nutiesta magistralinė linija. Mokyklos darbuotojai turėjo suskaičiuoti vaikus, kiek galimai yra viduje, sužiūrėti, kad jie neišsilakstytų ir pan.“ – teigė T.Taučius.

 

Prisimins ilgai

„Kranto“ pagrindinės mokyklos direktorius Egidijus Žiedas tvirtino, kad šiandieninė patirtis buvo itin naudinga.

„Šis įvykis įsimins ilgam, kadangi anksčiau funkcinės pratybos būdavo labiau imituojamos, o dabar visi pamatė normalų patalpų uždūminimą, gaisrinės darbuotojus, kurie lipo pro langą, iškėlė vaiką. Didžiausia sėkmė ta, kad viskas maksimaliai buvo priartinta prie tikroviškų sąlygų“, – kalbėjo E.Žiedas, pridūręs, kad išskirtinių įspūdžių patyrė evakuacijoje dalyvavęs vaikas.

Beje, apie vyksiančias pratybas žinojo tik labai siauras žmonių ratas.

Mokyklos direktorius neslėpė, kad išgąsčio ir sumaišties visgi būta.

„Vaikai pamatė gaisrines, tikrus dūmus ir buvo daug sunkiau suvaldomi nei tada, kai pratybos vykdavo be šių dalykų. Būtent tokiose maksimaliai prie tikrovės priartintose situacijose ir paaiškėja tikri gebėjimai, o ne „žaidžiant“, – kalbėjo E.Žiedas.

 

Mokykloje vykusios pratybos – Lino Gruzdžio ir Gyčio Kalvio nuotraukose:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 264 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,