Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajonui – pereinamoji Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vėliava

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nuotraukoje iš kairės: Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentas Linas Žabaliūnas, Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktorė Veneta Veršulytė, ūkio viceministrė Rasa Noreikienė, Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė ir Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis. Klaipėdos r.sav nuotr. Nuotraukoje iš kairės: Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentas Linas Žabaliūnas, Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktorė Veneta Veršulytė, ūkio viceministrė Rasa Noreikienė, Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė ir Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis. Klaipėdos r.sav nuotr.

Mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė kartu su kaimo turizmo paslaugų teikėjais dalyvavo Anykščių rajone vykusiame kaimo turizmo sezono atidarymo renginyje – „Kaimo turizmo sulėktinyje“, kuriame iš Anykščių rajono mero Kęstučio Tubio perėmė Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vėliavą su garbingu įpareigojimu ateinančias metais Lietuvos kaimo turizmo sezono atidarymą organizuoti mūsų rajone.

 

Šiemet – jubiliejinis 20-tasis kaimo turizmo atidarymo sezonas, kuriame tradiciškai vyko darbinis susitikimas su Lietuvos kelionių organizatoriais ir operatoriais, kontaktų ir gaminių mugė, seminaras „Kaimo turizmo kūrimo ir plėtros galimybės, įgyvendinat Lietuvos kaimo plėtros 2014−2020 m. programos priemonę „Ūkio ir verslo plėtra“, kuriame pranešimus skaitė Žemės ūkio ministerijos, Nacionalinės mokėjimo agentūros bei Lietuvos kaimo turizmo asociacijos atstovai. Aplankytos ir Anykščių krašto įžymybės – Burbiškio dvaras, Labirintų parkas, lajų takas ir kt.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės gavę šią pereinamąją vėliavą, − tikrai jos nusipelnėme, − tikėkimės, kad mūsų kaimo turizmo sodybose puoselėjamos tradicijos ir inovacijos, mūsų turistiniai maršrutai, kurie glaudžiai siejasi ir su kaimo turizmo sodybų teikiamomis paslaugomis, nauji turizmo objektai dar labiau sudomins svečius iš kitų rajonų ir paskatins bendrauti ir bendradarbiauti“, − sakė vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Šiuo metu Klaipėdos rajone – 47 kaimo turizmo sodybos, kiekviena savaip pasiruošusios nustebinti lankytojus.

Kitąmet pereinamoji vėliava atiteks Alytaus rajonui.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,