Mano Gargždai



Artėja abiturientų išbandymų metas: prasideda egzaminų maratonas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Netrukus abiturientai įsisuks į valstybinių brandos egzaminų karuselę. Kelionė šiais „linksmaisiais kalneliais“ prasidės jau gegužės 21-ąją, šeštadienį – bus laikomas anglų kalbos valstybinis brandos egzaminas. Klaipėdos rajone nerimo, streso ir nerimastingų emocijų bangą bandys atlaikyti 211 dvyliktokų.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Genovaitė Jurevičienė informavo, kad egzaminus laikyti pasirinko 148 Gargždų „Vaivorykštės“, 29 Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos, 34 Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos abiturientai.

Privalomą lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą buvo galima rinktis laikyti valstybiniu ar mokykliniu lygiu. 188 abiturientai ryžosi laikyti valstybinį gimtosios kalbos egzaminą, 23 pasirinko mokyklinį.

Kokius egzaminus pasirinko laikyti Klaipėdos rajono abiturientai, pateikiama lentelėje.

 

 

Stresą padeda įveikti muzika, piešimas, bėgiojimas

Į anglų kalbos egzaminą šeštadienį žygiuosianti Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistė Kamilė Mackevičiūtė atviravo, kad jau jaučia nerimą.

„Egzaminai lems ateitį, bet nemanau, kad išties yra, ko bijoti. Turbūt ta baimė tik pakenkti gali“, – svarstė mergina, pasirinkusi laikyti dar ir matematikos, lietuvių k. ir istorijos egzaminus.

Nors moksleivė teigė, kad egzaminams stengėsi mokytis bent po truputį visus metus, tačiau neabejojo, kad prieš kiekvieną jų lauks dar didesnis pasiruošimas „su daug kavos ir kantrybės“.

Jaudulio neslėpė ir kitas tos pačios gimnazijos abiturientas Justas Pocius: „Egzaminų rezultatai nulems mano tolimesnį gyvenimą, tad, norint juos gerai išlaikyti, reikia įdėti daug pastangų, o įdėjus tiek daug darbo, natūraliai kyla jaudulys, nes norisi, kad viskas pasisektų ir mano pastangos nenueitų perniek“.

Vaikinas portalui mano-gargzdai.lt teigė, kad nuo rugsėjo mėnesio stengėsi ruoštis sistemingai, kad pavyktų išvengti bemiegių naktų. Jo teigimu, pasiruošimas yra varginantis ir atimantis daug laiko. Nepaisant to, gimnazistas bando rasti laiko ir savo draugams, pomėgiams.

Anglų k., lietuvių k., matematikos ir biologijos egzaminus laikysiantis jaunuolis pasidalino savo streso įveikimo receptais.

„Man geriausias būdas atsikratyti streso – muzika. Ji mane nuteikia labai pozityviai ir padeda užmiršti visus rūpesčius. Taip pat bėgiojimas vakarais gryname ore yra puikus variantas, leidžiantis įveikti stresą“, – mintimis dalinosi abiturientas.

Tris egzaminus – anglų k., lietuvių k. ir istorijos – planuojanti laikyti „vaivorykštietė“ Greta Rudytė atskleidė, kad nerimas dėl egzaminų jos nekankina. Mergina didesnį dėmesį skiria stojamiesiems egzaminams, kurie sudaro didžiulį balų skaičių.

G.Rudytė teigė, kad intensyviau kartoti kursą pradėjo nuo Naujų metų. Stresą sumažinti abiturientei taip pat padeda muzika, piešimas.

„Prieš pat egzaminą pažiūriu į laikrodį ir pasakau sau, kad tam tikrą valandą aš jau būsiu padariusi viską, ką galiu geriausio, ir žengsiu tik pirmyn. Geri dalykai nevyksta komforto zonoje, todėl kartais reikia pajusti ir tą įtampą, stresą, tam, kad pačių asmenybė tobulėtų“, – įsitikinusi gimnazistė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 172 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,