Mano Gargždai



Agluonėnų moksleiviai pažino Gargždus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Agluonėnų pagrindinės mokyklos aštuntokai ir devintokai. Daivos Beliokaitės nuotr. Agluonėnų pagrindinės mokyklos aštuntokai ir devintokai. Daivos Beliokaitės nuotr.

    Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną mes, Agluonėnų pagrindinės mokyklos aštuntokai ir devintokai, lydimi lietuvių kalbos mokytojos Rimos Petraitienės, išvykome į edukacinę-pažintinę kelionę Gargžduose.

 

    Prie stendo apie senuosius Gargždus, įrengto šalia Klaipėdos rajono savivaldybės pastato, mus pasitiko Savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Daiva Beliokaitė. Ji trumpai pristatė Savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbus, įprasminančius Gargždų istoriją ir šiandieną, pateikė įdomių įžvalgų apie gimtojo krašto pažinimo svarbą.

    Po to nuvykome į Gargždų krašto muziejų, kuriame edukatorė Gintarė Sargūnaitė organizavo įdomią pamoką apie gyvenimą „prie rubežiaus" – klausėme pasakojimo, dalyvavome viktorinoje, džiaugėmės dovanotais atvirukais, knygelėmis su senųjų Gargždų nuotraukomis.

    Kai galvos apsunko nuo informacijos gausos, nuvažiavome ant Gargždų (Kalniškės) piliakalnio. Čia devintokai raiškiai paskaitė garsaus gargždiškio, poeto, vertėjo, kanauninko Mykolo Vaitkaus, po karo apsigyvenusio JAV, tekstų: „Atkalnių alkai mąstingai dunkso, susigūžę būriais kalvose bei piliakalniuose, kaip sentėvių karžygiai sąmokslininkai... Skristi tenai, ton Tėvynėn, ton brangiojon! Skristi bent mintimis!"

    Danguje švietė šilta pavasario saulė, po kojomis skleidėsi pienių žiedai, aidėjo bažnyčios varpo aidas. Širdyje tyliai džiaugiausi – kaip gera pažinti ir mylėti savo gimtąją žemę...

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 256 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,