Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Judėk pirmyn su viltimi“: pirmąkart Minija yrėsi ir neįgalieji (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dviračių varžybose varžėsi ir vaikai. S.Ulvikienės nuotr. Dviračių varžybose varžėsi ir vaikai. S.Ulvikienės nuotr.

Gegužės 21-ąją, šeštadienį, sporto mėgėjai ir geros valios žmonės traukė į kasmetinį renginį – baidarių ir dviračių varžybas „Judėk pirmyn su viltimi!“, vykusias stovyklavietėje „Minijos senvagė“, Rudaičių kaime.

 

Suaukota apie 4 000 eurų

Baidares, dviračius ir dviratukus „pasikinkę“ dalyviai, kurių buvo apie kelis šimtus, varžėsi 5-iose skirtingose rungtyse, tačiau visus vienijo bendras tikslas – noras padėti onkologiniams ligoniams, skiriant lėšų Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro išlaikymui. Paslaugos čia ligoniams ir jų artimiesiems yra teikiamos nemokamai.

Renginį organizuoja Klaipėdos Rotary klubas „Concordia 1826“ ir gausus būrys talkininkų. Klaipėdos rajono vandens sporto ir turizmo klubo „Prie Žvelsos“ vadovas Artūras Daniusevičius ir šių varžybų idėjos autorius, nenuilstantis vandens sporto organizatorius RK „Concordia 1826“ brolis Gintautas Rusteika kartu su visais savo bendraminčiais jau šeštus metus džiaugiasi, kad dalyviai čia ne tik prasmingai praleidžia laiką, bet ir savo aukomis nuoširdžiai prisideda prie minėto onkologijos centro išlaikymo.

Šiemet buvo surinkta 3 800 eurų, taip pat 200 eurų dovanų čekiu parėmė įmonė „Technorama“.

Anot Klaipėdos Rotary klubo „Concordia 1826“ nario Rimanto Sliužinsko, suma – dar ne galutinė, nes aukotojų pinigai dar pasiekia banko sąskaitą.

 „Galima teigti, kad šiemet bus surinkta ne mažesnė nei 4 000 eurų suma“, – patikino jis.

Primename, kad pernai gausių akcijos rėmėjų dėka buvo suaukota rekordinė – 6 000 eurų – suma.

Renginio sumanytojas Gintautas Rusteika itin dėkojo lėšas skyrusiems rėmėjams.

 

Distanciją katamaranais įveikė ir neįgalieji

Išskirtinis renginio įvykis – šiemet pirmą kartą buvo suorganizuotas plaukimas specialiai paruoštais katamaranais 13-ai judėjimo negalią turinčių žmonių. Jie įveikė 10 km distanciją Minija.

„Žmonės labai patenkinti, laimingi. Nors truputį ir baiminomės, nes Minija sraunesnė nei pernai. Viename katamarane plaukė 4 neįgalieji ir 4 asistuojantys asmenys. Reikia turėti drąsos taip leistis upe žemyn. Tikimės kitais metais tobulėti, o gal ir varžybos tarp neįgaliųjų pavyktų?“ – idėjos įgyvendinimu ir ateities planais dalinosi RK „Concordia 1826“ klubo narys.

„Viskas renginio metu puikiai praėjo, visi laimingai grįžo, be incidentų. Gal žmonių didesnio dalyvavimo trūko, tai truputį nuvylė“, – atviravo renginio idėjos autorius G.Rusteika.

 

Išdalinti keli šimtai medalių

Renginio apdovanojimų ceremonijoje buvo išdalinti keli šimtai medalių.

Įvyko penkių rūšių varžybos: vienviečių ir dviviečių baidarių maratonas Kartena–Senvagė (32 km), dviviečių baidarių ralis Pikteikiai–Senvagė (10 km), iki 10 m. amžiaus vaikų dviračių lenktynės (500 m), dviračių MTB XC krosas (25 km) ir dviračių varžybos mėgėjams (12 km).

Vienviečių baidarių maratone Kartena–Senvagė (32 km) vyrų kategorijoje pirmąją vietą užėmė S.Bulovas. Dviviečių baidarių maratone vyrų kategorijoje 32 km greičiausiai įveikė D.Žukauskas ir G.Jotauta, o dviviečių baidarių maratono mišrioje grupėje (32 km) geriausiai pasirodė J.Garbauskė ir A.Garbauskas.

Dviviečių baidarių ralyje Pikteikiai–Senvagė (10 km) pirmąsias vietas užėmė vyrų komanda „Žvelsiniai“, kurios sudėtyje buvo Aidas Pelešinas ir Sigis Tachtarovas, mišri komanda „Saulutė“, kuriai atstovavo Indrė Plegevičiūtė ir Šarūnas Vilimas. Komandiniame baidarių ralyje pirmąja vieta džiaugėsi komanda „Žvelsiniai 2“, kuriai atstovavo Valdas Viskontas, Sigitas Sorokas, Toma Rupšytė ir Saulius Ūksas.

Dviračių MTB XC krose, kuriame reikėjo įveikti 25 km, dalyviai varžėsi skirtingose amžiaus grupėse. Vyrų nuo 18 iki 30 m. kategorijoje greičiausiai atmynė Kristijonas Rauba (1.23 val.), vyrų nuo 30 m. grupėje geriausiai pasirodė Kęstutis Petrauskas (1.27 val.). Moterų dviračių MTB XC krose pirmąją vietą užėmė Reda Latakaitė (1.56 val.).

Dviračių mėgėjų varžybose (12 km) moterų grupėje greičiausios buvo Saulė Surplytė (iki 30 m., 1.07 val.) ir Teresa Sausaitė (virš 30 m., 1.07 val.). Vyrų skirtingose amžiaus grupėse geriausiai pasirodė Mindaugas Toleikis (53 min.) ir Šarūnas Žulpa (54 min.).

Medalius gavo ir kiekvienas vaikų dviračių varžybų dalyvis.

 

Aktyviai prisidėjo savanoriai

Šventėje vyravo puiki atmosfera, prie organizavimo prisidėjo gausus būrys savanorių: Klaipėdos valstybinės kolegijos sporto ir pramogų vadybos specialybės studentai, sporto klubo „Prie Žvelsos“, Lapių bendruomenės centro, stovyklavietės „Minijos senvagė“ atstovai. Neskaičiuojant organizatorių, G.Rusteikos teigimu, neatlygintinai talkino apie 50 žmonių.

Dalyvius vaišino Lapių bendruomenės centras, vakare linksmino grupė „Sing“, visus subūrė vakarojimas prie laužo.

 

2013 metais kilniam tikslui buvo surinkta per 3 500 litų suma. 2014 metais vykusiame renginyje dalyvavo pusketvirto šimto baidarininkų ir dviratininkų bei jų artimųjų, aukų „kasą“ papildę daugiau nei 5 500 litų. 2015 metais beveik keturi šimtai lenktynininkų ir gausių akcijos rėmėjų dėka buvo surinkta rekordinė – 6 000 eurų – suma. Visos šios lėšos kasmet per brolius vienuolius pranciškonus perduodamos Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro išlaikymui.

 

Renginio akimirkos  – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,