Mano Gargždai



Gargžduose mero ataskaita parūpo 8 žmonėms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė R.Stasiulaitienė, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vadovė R.Zubienė, rajono meras V.Dačkauskas ir Gargždų seniūnijos seniūno pavaduotojas Justinas Donauskas. R.Rapalienės nuotr. Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė R.Stasiulaitienė, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vadovė R.Zubienė, rajono meras V.Dačkauskas ir Gargždų seniūnijos seniūno pavaduotojas Justinas Donauskas. R.Rapalienės nuotr.

    14 826 – tiek nuolatinių gyventojų, Statistikos departamento išankstiniais duomenimis, 2016 metų pradžioje gyveno Gargžduose. Deja, vos 8 asmenis sudomino 2015 m. mero veiklos ataskaita, kurią jis pirmadienio vakare pristatė Gargždų seniūnijoje.

 

    Gargždams – daugiau nei 12 milijonų eurų
    Susitikimų su gyventojais maratoną meras V.Dačkauskas pradėjo gegužės 16-ąją. Paskutinis vizitas gegužės 23-ąją įvyko Gargždų seniūnijoje. Kartu atvyko ir Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vadovė Rūta Zubienė ir Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.
    Susirinkusiuosius V.Dačkauskas supažindino su 2015 m. nuveiktais darbais, vykdomais projektais, atskleidė, kad iš viso Gargždų miestui iš įvairių finansavimo šaltinių įstaigų išlaikymui, darbų atlikimui pernai buvo skirta virš 12 mln. eurų.
    Kadangi į susitikimą su meru atvyko menkas būrelis suinteresuotojų, V.Dačkauskas išvengė ir priekaištų ar klausimų gausos. Dalyvavusieji išsakė jiems aktualius pastebėjimus: kad Kvietinių gatvėje prie kai kurių perėjų trūksta apšvietimo, skundėsi girtavimu ir triukšmu už parduotuvių, esančių prie Klaipėdos g. 21-ojo namo, teiravosi, kaip bus vykdoma vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra sodų bendrijose „Minija" ir „Gargždelė". Taip pat pastebėjo, kad pagrindine Gargždų gatve dažnai rieda sunkiasvorės transporto priemonės, siūlė žiemą Klaipėdos gatvės šaligatvius valyti mechanizuotai ir nevarginti žmonių.
    Buvo priminta ir įsisenėjusi problema dėl automobilių stovėjimo aikštelių trūkumo mieste. V.Dačkauskas atskleidė, kad įmonių grupei, valdančiai populiarų parduotuvių tinklą, ketinama siūlyti iš gyventojų išsipirkti P.Cvirkos gatvėje esančius garažus, retai benaudojamus pagal paskirtį, ir ten iškelti parduotuvę. Taip esą būtų daugiau vietos automobilių stovėjimui, eismo nebetrikdytų į parduotuvę prekes atvežantis transportas.
    Ne pirmą kartą gyventojai pasiūlė ir Gargžduose įrengti daugiau skelbimų lentų. Pasak mero, Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyrius užsiima jų projektavimo darbais.
    Taip pat gyventojai ragino daugiau dėmesio skirti šunų savininkų, kurie nesurenka augintinių išmatų, kontrolei, domėjosi, kaip patruliuoja policijos pareigūnai, uždavė kitus klausimus ir teikė pasiūlymus.
    Visas pastabas žymėjo R.Zubienė, o meras žadėjo į jas reaguoti ir spręsti.

 

vidine

Mero ataskaita sudomino vieną Tarybos narį – Egidijų Preibį, būrelį Gargždų seniūnijos darbuotojų ir vos kelis gyventojus. R.Rapalienės nuotr.

 

    Į iškvietimus reaguoja greičiau
    Rajono komisariato viršininkė R.Stasiulaitienė pasidžiaugė šoktelėjusiais reagavimo į iškvietimus rodikliais.
    „Reagavimo rodikliai yra geriausi per pastaruosius trejetą metų. Tam skyrėme labai daug dėmesio", – patikino komisariato viršininkė.
    Pristatydama nusikalstamumo situaciją rajone, R.Stasiulaitienė neslėpė, kad Gargžduose registruojamas didžiausias nusikalstamų veikų skaičius, tačiau optimistiškai nuteikia ištyrimo rodikliai. Pasak jos, prastesnė situacija Kretingalės ir Sendvario seniūnijose, kur įvykdomas didžiausias skaičius vagysčių, o ištyrimo rodikliai yra labai žemi.
    R.Stasiulaitienė teigė, kad Gargžduose, kaip ir visame rajone, būdingos tos pačios tendencijos. Pirmauja smurto artimoje aplinkoje atvejai. Antroje vietoje – įvairios vagystės, trečioje – grasinimai, dažnai susiję su buitiniais konfliktais ir pan. Taip pat į penketuką patenka kitokio pobūdžio vagystės, pavyzdžiui, automobilių, ir tyrimai mirties priežasčiai nustatyti.
    Anot R.Stasiulaitienės, „juodoji skylė" rajone – Kretingalės seniūnijoje esanti Olando Kepurė, kur nebėra dėsningumų ir nusikalstamų veikų padaroma ne tik vasarą.
    Problemų kelia ir neblaivūs vairuotojai, neatsakingu elgesiu keliantys pavojų kitiems. Rajono komisariato viršininkė atkreipė dėmesį, kad šiais metais Klaipėdos rajono keliuose žuvo jau 3 žmonės.

 

    Mero veiklos ataskaitą galite parsisiųsti ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 162 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,