Mano Gargždai



Gargždams iškilmingai padovanoti didieji šachmatai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Simbolinės atidarymo juostos kirpimo ceremonija. S.Ulvikienės nuotr. Simbolinės atidarymo juostos kirpimo ceremonija. S.Ulvikienės nuotr.

Kvietinių ir Minijos gatvių sankirtoje Gargžduose šeštadienį atidarytas naujas šachmatų skverelis. Išskirtinę dovaną – didžiųjų šachmatų figūras – iškilmingai įteikė Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) prezidentas Aleksandras Černovas bei LŠF valdybos narys, asociacijos „Gigantchess“ vadovas Gintas Zybartas. Simboliška, kad figūros padovanotos per Gargždų miesto 763-ąjį gimtadienį.

 

Atidarymo juostą kartu su garbiais svečiais taip pat perkirpo ir Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, Gargždų miesto bendruomenės pirmininkė Violeta Gedgaudienė ir Gargždų šachmatų klubo „Mintis“ pirmininkas Zigmas Bitinas. Dovaną pašventino klubo narys, Endriejavo klebonas Stanislovas Anužis.

Asociacija „Gigantchess“ kartu su Lietuvos šachmatų federacija jau keletą metų vykdo didžiųjų šachmatų dovanojimo miestų bendruomenėms projektą, visų pirma pasirinkdami tuos miestus, kur šachmatų sportas turi gilias tradicijas.

„Kai bendruomenė savo lėšomis įsirengia aikštelę, mes dovanojame figūras. Sąlyga yra tokia, kad erdvė būtų atvira visuomenei, bendruomenė turi turėti šachmatų klubą, būti žmonių, norinčių žaisti“, – dovanojimo motyvus komentavo G.Zybartas. Jis taip pat pridūrė, kad Gargždai bus tarp 10 miestų, turinčių tokią unikalią lauko pramogą.

Pasiteiravus, kokią poziciją Gargždai užima Lietuvos šachmatų pasaulyje, Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) prezidentas A.Černovas sakė: „Dabar Gargždai atrodo dar rimčiau negu prieš tai. Manau, kad simboliška, jog Lietuvos šachmatų federacijos narys yra gargždiškis Zigmas Bitinas. Tai tarsi atspindi šio miesto reikšmę Lietuvos šachmatuose. Miestas turi gilias tradicijas, yra labai gerai žinomas, turi daug pasiekimų ir aš tikiuosi, kad neužleis šių pozicijų“.

Būgštaujančius dėl šachmatų figūrų saugumo Gargždų bendruomenės pirmininkė V.Gedgaudienė patikino, kad šis klausimas bus tikrai sprendžiamas: galbūt figūros bus įnešinėjamos į patalpas arba pripildytos smėlio.

„Iš pradžių būna labai abejojama, ar šachmatai „išstovės“, bet reikia tikėti žmonėmis. Dauguma visuomenės narių yra geranoriški“, – kalbėjo asociacijos „Gigantchess“ vadovas G.Zybartas, pridūręs, kad jų nuniokojimas yra retas reiškinys.

Dovanotojai pasidžiaugė, kad bendruomenė įrengė labai šaunią aikštelę, sukūrė poilsio erdvę, kurioje galės pasėdėti, pažaisti ar tiesiog panešioti figūras visi norintys. Čia taip pat bus organizuojami turnyrai.

Šachmatai yra pagaminti iš maistinio plastiko, tokio figūrų komplekto kaina yra 480 eurų.

 

Didžiųjų šachmatų dovanojimo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 485 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,