Mano Gargždai



Gargždų miesto garbės piliečio vardas suteiktas Broniui Kalvaičiui

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Apdovanojimą Broniui Kalvaičiui įteikė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas ir Gargždų seniūnijos seniūnas Saulius Bakšinskis. S.Ulvikienės nuotr. Apdovanojimą Broniui Kalvaičiui įteikė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas ir Gargždų seniūnijos seniūnas Saulius Bakšinskis. S.Ulvikienės nuotr.

Gargždų miesto 763-ojo gimtadienio metu aikštėje prie Kultūros centro vyko Gargždų miesto garbės piliečio apdovanojimo ceremonija. Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas ir Gargždų seniūnijos seniūnas Saulius Bakšinskis šį garbingą įvertinimą įteikė Broniui Kalvaičiui – moksleivių poilsiavietės „Žilvitis“ direktoriui, kuris, negailėdamas jėgų, jai vadovauja jau 35-erius metus.

 

Bronius Kalvaitis gimė Žadeikiuose, savo jaunystę praleido Sibire, ten baigė vidurinę mokyklą, įstojo į Tomsko universiteto Istorijos fakultetą. Persikėlęs į Vilnių, baigė studijas ten ir buvo paskirtas dirbti į Alytų.

„Po tarnybos armijoje sugrįžau į Gargždus ir visa pedagoginė veikla prasidėjo čia – Gargžduose“, – atsiimdamas apdovanojimą pasakojo B.Kalvaitis.

Jis dėkojo Klaipėdos rajono žmonėms, Tarybos nariams, patikėjusiems jam šį garbingą apdovanojimą.

„Aš Jūsų neapvilsiu: kaip dirbau, taip ir dirbsiu, koks esu, toks ir būsiu“, – ceremonijos metu sakė „Žilvičio“ vadovas.

Naująjį garbės pilietį sveikino politikai, „Žilvičio“ kolektyvo nariai, artimieji.

B.Kalvaičio kandidatūrą Gargždų „Minijos“ progimnazijos bendruomenės vardu pateikė mokyklos direktorius Antanas Jacikas, ją patvirtino Taryba.

Šis titulas suteikiamas nusipelniusiems asmenims, negailintiems nei laiko, nei jėgų, garsinant Gargždų vardą, triūsiantiems jo labui. Miesto garbės piliečio vardas jau suteiktas 22 asmenims: Editai Barauskienei, Petrui Dirgėlai, Stasiui Globiui, Alvydui Jokubaičiui, Benediktui Juodkai, Damijonui Karečkai, Petronėlei Kaubrienei, Albinui Klizui, Jonui Kudžmai, Jonui Lankučiui, Vytautui Majorui, Jonui Paulauskui, Vytautui Rimavičiui, Aldonai Gedvilaitei-Treijai, Jonui Skėriui, Jovitai Skolevičienei, Vladislovui Stasaičiui, Česlovui Tarvydui, Janinai Valančiūtei, Aldonai Vareikienei, Eduardui Vilkui ir Antanui Žemguliui.

 

Apdovanojimo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 237 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,