Mano Gargždai



Dvyliktokus stebino lietuvių k. ir literatūros egzamino temos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
S.Ulvikienės nuotr. S.Ulvikienės nuotr.

Pirmadienį, birželio 6-ąją, abiturientai laikė privalomą lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą. Klaipėdos rajone valstybinį egzaminą rinkosi laikyti 188 dvyliktokai, mokyklinį – 23.

 

Valstybiniame brandos egzamine kandidatai galėjo pasirinkti vieną iš dviejų samprotavimo temų apie vyriškumą ir vaizduotę, literatūriniame rašinyje kandidatai galėjo rašyti apie dvarą ir gaivališką prigimtį lietuvių literatūroje. Mokyklinio brandos egzamino samprotavimo temos buvo apie tiesą ir šventes, o literatūrinio rašinio – apie pavasario reikšmes ir žmoniškumo pamokas lietuvių literatūroje. Egzamino temos skelbiamos ČIA.

 

Pasiteiravome abiturientų, apie vyraujančias nuotaikas po šio egzamino.

„Tikėjausi įdomesnių temų ir visai kitokių autorių, nes buvo duoti tie, kuriems mažiausiai skyriau laiko“, – atviravo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistė Deimantė, pasirinkusi rašyti tema „Kam žmogui duota vaizduotė?“.

Andrius, rašęs apie vyriškumo sampratą, teigė, kad tema tik iš pirmo žvilgsnio pasirodė paini, tačiau labiau įsigilinus, viskas ėjosi pakankamai lengvai.

„Tikėjausi daug sunkesnių temų, turint omenyje praėjusių metų patirtis. Turinį, manau, pavyko atskleisti gerai, tačiau koją kišo skyrybos ir rašybos klaidos“, – pasakojo vaikinas, pridūręs, kad iš egzamino tikisi gauti virš 80 balų.

Egzamino rašinių temomis nebuvo patenkinta dvyliktokė Ema: „Įsitikinau, jog lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas iš tiesų yra sėkmės reikalas. Labai nustebau pamačiusi autorius, tikėjausi modernesnių temų, galbūt apie žmogaus stojiškumą, dualizmą, kūrybinį įkvėpimą“, – atviravo mergina.

Gimnazistė pasirinko rašyti literatūrinį rašinį tema „Dvaras lietuvių literatūroje“.

„Esu truputį nuliūdusi, nes duota tema ir autoriai ne itin suteikė galimybės parodyti visas savo žinias. Turėjau sukaupusi nemažą „bagažą“ šiuolaikinių asmenybių kontekstų, kurių, deja, negalėjau panaudoti“, – mintimis dalinosi abiturientė.

Optimistiškiau buvo nusiteikęs ta pačia tema rašinį rašęs Povilas: „Egzaminas buvo įveikiamas. Nemažai ruošiausi, todėl rašyti apie dvarą nebuvo labai sudėtinga. Jaučiu, kad padariau viską, ką galėjau“.

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio egzamino rezultatai bus paskelbti apie liepos 4 d. Mokyklinio brandos egzamino rezultatai bus skelbiami birželio 17 d.

 

Rytoj, birželio 8-ąją, bus laikomas fizikos valstybinis egzaminas, o 10-ąją dvyliktokų lauks matematikos valstybinis egzaminas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 318 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,