Mano Gargždai



Buriuotojai džiaugėsi varžybomis ir prizais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Baltos burės džiugino gargždiškius. VšĮ „Žiemys“ nuotr. Baltos burės džiugino gargždiškius. VšĮ „Žiemys“ nuotr.

Praėjusį šeštadienį Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokykla „Žiemys“ surengė jau tradicija tapusias Klaipėdos rajono mero taurės varžybas. Mažieji buriuotojai varžėsi Gargždų karjere, nuo kranto stebint jų tėveliams, šeimos nariams bei Gargždų miesto gyventojams. Oro sąlygos leido įvykdyti visus 10 plaukimų.

 

Pirmą vietą jau trečius metus iš eilės iškovojo Nojus Bestauskas (Klaipėdos raj.), antrą vietą – Jonas Macevičius (Klaipėdos raj.) ir trečioji vieta atiteko Pauliui Petrošiui (Klaipėda). Varžybų nugalėtojai apdovanoti Klaipėdos mero įsteigtomis taurėmis. Visi varžybų dalyviai buvo pradžiuginti ledais, o nugalėtojas pagal buriuotojų tradicijas įmestas į vandenį.

Sekmadienį vaikai jau savo laivelius ruošėsi Klaipėdos mieste. Ten vyko Klaipėda „Jazz Dancer“ regata, organizuojama VšĮ „Žiemys“ ir Klaipėdos miesto mero žmonos Ingos Grubliauskienės. Plaukimai vyko Danės upėje, kur sąlygos vaikams buvo itin sudėtingos siauroje akvatorijoje. Užtat miesto gyventojai ir svečiai galėjo iš arti stebėti varžybas, ir grožėtis „džiazuojančiomis burėmis“. Šioje regatoje nugalėtoju tapo Jonas Macevičius (Klaipėdos raj.), kuris gavo pagrindinį prizą, įsteigtą UAB „Vėjo projektai“ – kelionę į Prancūzijoje vyksiančias tarptautines „Optimist“ vasaros taurės varžybas bei miesto mero įsteigtą prizą – laikrodį. Antrąją vietą iškovojo Nojus Bestauskas, o trečiąją – Mykolas Miškinis (Klaipėda). Beje, tai pirmasis Mykolo medalis.

Visi dalyviai buvo apdovanoti p. I. Grubliauskienės įsteigtais prizais.

Pailsėję porą dienų, „Žiemio“ mokyklos buriuotojai jau šį penktadienį, birželio 10 d., vėl varžysis BMW jaunimo taurėje, kuri vyks Drevernoje.

 

Varžybų akimirkos – VšĮ „Žiemys“ nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 251 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,