Logo
 Spausdinti šį puslapį

Matematikos egzaminas abiturientus nuteikė optimistiškai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Penktadienį, birželio 10-ąją, abiturientai žingsniavo į matematikos valstybinį brandos egzaminą. Klaipėdos rajone jį pasirinko laikyti 168 moksleiviai, šalyje – 18 781 kandidatas.

 

Egzaminą sudarė trys dalys, iš viso buvo galima surinkti 60 taškų. Egzamino užduotys skelbiamos ČIA

Pasiteiravome Klaipėdos rajono abiturientų, kaip jie vertina matematikos egzaminą, kokie pirmieji įspūdžiai po jo.

„Nuotaikos neblogos, užduotys patiko. Pirma ir antra dalis buvo labai lengvos, visos užduotys B kurso lygio. Trečioje dalyje pasitaikė ir sunkių užduočių, tačiau, mano akimis, egzaminas, palyginus su ankstesniais, buvo lengvesnis. Jaučiuosi gerai, o rezultatus parodys laikas“, – optimistiškai nusiteikęs buvo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistas Laurynas Alekna.

Kitas dvyliktokas – Kristijonas Karnauskas – pastebėjo, kad egzamino rengėjai užduotis stengėsi priartinti prie kasdienybės. Norint jas teisingai suprasti, anot vaikino, būtinas loginis mąstymas.

 „Kokio tikėjomės, toks ir buvo – kiek mokeisi ir įdėjai darbo per 12 metų mokykloje, tiek ir gausi“, – apibendrino K.Karnauskas, pridūręs, kad tikisi kiek geresnių nei vidutinių rezultatų.

Abiturientas Valdas Bružas atviravo, kad tikėjosi žymiai sunkesnio egzamino.

„Užduotys buvo tikrai nesudėtingos, nelabai kas nustebino, nes tikrai uoliai ruošiausi. Jau spėjau pasitikrinti kai kuriuos atsakymus su draugais ir mokytoja, tai tikiuosi gauti virš 90 balų“, – mintimis dalinosi gimnazistas.

Humanitare save laikanti Kamilė Mackevičiūtė teigė, kad matematikos egzamino rezultatai stojimui įtakos neturės, todėl rezultatai nėra reikšmingi: „Siekiau tik išlaikyti, bet egzaminas pasirodė lengvesnis nei tikėjausi“.

Brandos egzaminų maratonas ir toliau tęsiasi. Birželio 13-ąją abiturientų laukia biologijos, 15-ąją – istorijos, o 17-ąją – informacinių technologijų valstybiniai egzaminai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,