Mano Gargždai



Ugniagesiai ir varžėsi, ir užmezgė draugystę su jaunimu (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Ugniagesiai varžėsi įvairiose rungtyse. L.Gruzdžio nuotr. Ugniagesiai varžėsi įvairiose rungtyse. L.Gruzdžio nuotr.

    Šeštadienį ugniagesiai gelbėtojai iš viso Klaipėdos rajono skubėjo prie Kapstato ežero Endriejavo seniūnijoje. Laimei, juos čia atginė ne gaisras ar kitas nelaimingas atsitikimas – šios profesijos atstovai rinkosi į mokomąsias-parodomąsias pratybas „Gyvenkime saugiai padedant savanoriams ugniagesiams".

 

    Dėmesį kaustė parodomieji gelbėjimo darbai

    Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas nurodė, kad pagrindinis renginio tikslas buvo ugniagesių gelbėtojų profesinių įgūdžių tobulinimas, šios profesijos ir savanorių veiklos populiarinimas.

    „Ugniagesiai į blogą orą ir prastas sąlygas niekuomet nežiūri. Atvykę apsitvarkėme ir mus gamta apdovanojo gražia diena", – kalbėjo S.Virbauskas, prisiminęs renginio išvakarėse siautusią vėtrą.

    Renginyje dalyvavo šešios Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos komandos, Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai su viršininku Tomu Taučiumi. Taip pat atvyko Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Gedeminas Karalius, vicemerė Rūta Cirtautaitė, Tarybos nariai Česlovas Tarvydas ir Regina Kernagienė, Endriejavo pagrindinės mokyklos direktorė Vilma Ugintienė, mokytoja Laima Kazragienė ir kiti.

    Atvykusieji į šventę turėjo galimybę pamatyti parodomuosius gelbėjimo darbus: skęstančiojo, po avarijos prispausto nukentėjusiojo gelbėjimą, pademonstruota, kaip elgtis su gesintuvais. Smalsuoliai iš arti galėjo apžiūrėti gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įrangą, o mažieji renginio stebėtojai – dar ir paplaukioti su ugniagesiais gelbėjimo valtimi.

 

    Prisijungė jaunieji savanoriai

    Ugniagesių laukė įvairios rungtys, pavyzdžiui, žarnos, pripildytos vandeniu, traukimas. Susumavus rezultatus, pirmąją vietą užėmė Gargždų PGT, antrąją – Agluonėnų komanda, o trečiąją – Endriejavo.

    Vėliau susirinkusiuosius linksmino Gargždų kultūros centro Dauparų skyriaus kaimo kapela „Šešios bačkos".

    S.Virbauskas portalui mano-gargzdai.lt pasakojo, kad išskirtiniu renginio akcentu tapo užmegzta draugystė su Endriejavo pagrindine mokykla.

    „Priėmėme keturis jaunuosius savanorius ugniagesius, kurie dirbs prevencinį darbą. Jiems įteikti pažymėjimai, pasiūtos uniformos. Tapti savanoriais, kurie vyksta į nelaimių vietas, galima tik nuo 18 m." – pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas.

    S.Virbauskas vylėsi, kad tradicija kasmet rengti tokius renginius bus atgaivinta.

    „Tobulės ugniagesiai ir mes patys, pritrauksime daugiau bendruomenės narių, jaunimo. Galbūt bendradarbiavimas su jaunimu paskatins juos tapti ugniagesiais", – svarstė S.Virbauskas.

 

    Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės ir Lino Gruzdžio nuotraukose:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 327 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,