Mano Gargždai



Daukšaitiškiai Jonines šventė smagiai ir kultūringai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Šventės metu padėkota aktyviausiems daukšaitiškiams. S.Vaičienės nuotr. Šventės metu padėkota aktyviausiems daukšaitiškiams. S.Vaičienės nuotr.

Nors Jonines daugelis gyvenviečių ruošiasi švęsti šį savaitgalį, Daukšaičių bendruomenė jas smagiai paminėjo praėjusį šeštadienį. Tai – tradicinė kaimo šventė, kurioje niekada netrūksta žmonių. Ne išimtis ir šie metai.

 

 Anot bendruomenės „Daukšaičių pušynėlis“ pirmininkės Almos Vanagienės, šventė pavyko labai gerai, viskas ėjosi sklandžiai, ypač džiugino įvairi programa.

Renginyje svečiavosi Kelmės rajono Tytuvėnų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Svaja“, Šilutės rajono Švėkšnos šokių kolektyvas „Šalna“ (vad. Regimantas Zenauskas), koncertavo jaunimo grupė „Nevalyk lentos“, atlikėjas Paulius Stalionis. Itin gražia staigmena tapo Sporto centro direktoriaus Vaido Liutiko dovana – atlikėjo Mato Lydeikos koncertas. Jį, išsiskirsčius Veiviržo slėnyje vykusių seniūnijų žaidynių dalyviams, nuspręsta perkelti į netoliese esančius Daukšaičius.

 Smagus koncertas išjudino visus šventės dalyvius.

„Turime ką tik išasfaltuotą aikštelę, švėkšniškiai džiaugėsi, kad šoko tarsi ant parketo“, – įspūdžiais dalinosi A.Vanagienė.

Šventės metu pasveikinti du Jonai ir trys Janinos. Prie sveikinimų prisidėjo ir gausus būrys atvykusių svečių – Seimo narys Petras Gražulis, vicemerė Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, Tarybos narė Biruta Alšauskienė, Veiviržėnų seniūnė Edita Sluckienė, Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė, Sendvario seniūnė Loreta Kuprienė, Klaipėdos rajono amatų centro direktorė Valė Krauleidienė, Veiviržėnų kultūros centro atstovai, Tytuvėnų kultūros centro direktorė Alma Šlivinskienė.

Šiais metais buvo įteiktos penkios nominacijos šeimoms, kurios talkino bendruomenei ir jos nariams. Dalios ir Rolando Eglynų šeimai skirta nominacija „Dosniausia šeima“. Jie kasmet nemaža pinigų suma paremia tradicinį kaimo renginį – Jonines.

„Paslaugiausia“ nominuota Irenos ir Vytauto Toleikių šeima. Irena visuomeniniais pagrindais atlieka visus buhalterinius bendruomenės darbus, o Vytautas niekada neatsisako pavežėti daukšaitiškių.

„Darbščiausia šeima“ tapo Daiva ir Viktoras Toleikiai. Viktoras yra seniūnaitis, kuris rūpinasi viešųjų darbų atlikimu, aplinkos tvarkymo, bendruomenės namų remonto darbais. Žmona taip pat rūpinasi bendruomenės aplinkos puoselėjimu.

„Kūrybiškiausia šeima“ pripažinti Stanislava ir Alfonsas Bočkai, kurių rankų darbo papuošimai džiugina ne tik bendruomenę, bet ir atitenka kaip dovanos svečiams.

„Sportiškiausia šeima“ – Linos ir Broniaus Rumšų. Trys sūnūs su tėčiu nuolat dalyvauja sportinėse varžybose.

Šventės metu padėkota aktyviausiems ir prisidėjusiems prie šventės organizavimo nariams. Kaip teigė A.Vanagienė, šiais metais šventę organizuoti buvo itin lengva, nes padėjo gausus būrys talkininkų. Senjorės moterys nupynė Joninių vartų vainikus, taip pat ąžuolo lapų vainikus Jonams ir Janinoms, sukomponavo puokštes, kurios buvo padovanotos atlikėjams. Jaunimo grupė „Vienas kumštis“ su vadove Gabriele Jenciūte papuošė sceną, užrašė užrašus. Vyrai padėjo sutvarkyti aplinką, įrengė sceną. Veiviržėnų kultūros centras pasirūpino šventės įgarsinimu, šia kvalifikuota operatorių grupe pasidžiaugė atlikėjas Paulius Stalionis. Aktyviausiems daukšaitiškiams savo gražias dainas dovanojo vietinė solistė Justina Dirgėlaitė.

Dėkota ir įstaigoms, be kurių bendruomenė neįsivaizduoja savo tobulėjimo. Padėkos įteiktos bibliotekos vedėjai Zinai Žąsytienei, Daukšaičių parduotuvės savininkams, Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro direktorei Ramūnei Žvirblienei, Klaipėdos rajono amatų centro vadovei Valei Krauleidienei, slaugytojai Ilonai Skomantienei.

Bendruomenės pirmininkė itin dėkinga ir jaunimo atstovei Gabrielei Jenciūtei, talkinusiai visos šventės metu, fejerverkus dovanojusiems daukšaitiškiams, finansiškai parėmusiai Alminauskų šeimai. Taip pat UAB „Minijos nafta“, informaciniams rėmėjams – laikraščiui „Banga“ ir naujienų portalui „Mano Gargždai“.

„Žmonių buvo daug, o šokių aikštelė – pilnutėlė. Gyventojai buvo aktyvūs dalyviai, įsitraukė į veiklas“, – sėkminga Joninių švente džiaugėsi A.Vanagienė.

Jos teigimu, žmonės po Pauliaus Stalionio koncerto vieningai dėkojo ir kultūringai išsiskirstė namo.

 

Šventės akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,