Mano Gargždai



Vaiko pinigus siūloma skirti daugiau šeimų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

    Vyriausybės posėdyje pritarta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtoms įstatymo pataisoms, kuriomis numatoma, kad vaiko pinigus nuo septynerių metų galėtų gauti daugiau šeimų. Pataisose numatyta, jog išmoką gaus ne tik gausios, bet visos vaikus auginančios šeimos, kurių vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio. Šiuo metu ši suma sudaro 153 eurus.

 

    „Siekiame išmokos vaikui mokėjimą laipsniškai grąžinti į prieškrizinį lygį, gerindami šeimų finansinę padėtį. Juk valstybės dėmesio, pagalbos vertos ir vieną ar du vaikus auginančios šeimos", – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

    Pagal dabar galiojančią tvarką į išmoką vaikui nuo septynerių metų šeimos gali pretenduoti tik tuo atveju, jei augina tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui priklauso, jei vidutinės šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (153 eurai). Įsigaliojus siūlomoms pataisoms, į vaiko pinigus po to, kai vaikui sueina septyneri metai, galės pretenduoti ir tos šeimos, kuriose auga vienas ar du vaikai.

    Šiam pakeitimui dar turės pritarti Seimas.

    Numatoma, kad 2016 metais išmoką vaikui gaus apie 80,9 tūkst. vaikų, o pritarus siūlomoms nuostatoms, išmoką vaikui papildomai gautų dar apie 54,5 tūkst. vaikų, iš viso – apie 135,4 tūkst. vaikų. Pataisoms įgyvendinti per metus reikėtų apie 8,2 mln. eurų.

    Išmokos vaikui dydis priklauso nuo vaiko amžiaus: nuo gimimo iki dvejų metų amžiaus skiriama 28,5 euro dydžio išmoka, o vyresniems vaikams – 15,2 euro.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 240 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,