Mano Gargždai



Tarybos posėdis: mokytojams – premijos, kultūros darbuotojams – kritika

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Liepos mėnesį Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariai atostogaus. Kitas posėdis numatytas rugpjūčio pabaigoje. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Liepos mėnesį Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariai atostogaus. Kitas posėdis numatytas rugpjūčio pabaigoje. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

    Į ketvirtadienį vykusį Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdį politikai atskubėjo vasariškai išsiblaškę: kikeno, šnekučiavosi ir sunkiai koncentravo dėmesį. Visgi apsvarstyti 52 klausimus ir 6 informacijas jie ilgai neužtruko ir išskubėjo atostogauti – kitas posėdis numatytas tik rugpjūčio 25 dieną.

 

    Mokytojus skatins premijomis
    Posėdyje nemažai dėmesio skirta švietimo klausimams. Buvo įsteigta nauja premija – metų mokytojo. Kasmet 3 rajono pedagogai bus apdovanojami 500 Eur premijomis. Tarybos narys Aivaras Vasylius pastebėjo, kad sumos galėtų būti ir didesnės. Jis siūlė pirmą vietą užėmusiam mokytojui skirti 5 tūkst. Eur, antrą – 3 tūkst. Eur, o trečią – 1 tūkst. Eur.
    Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Gotlibienė argumentavo, kad tai nėra varžybos, be to, būtų sunku „pasverti", kuris pirmas. O Tarybos narys Jonas Dromantas išsakė nuomonę, kad toks įvertinimas yra garbė ir ne pinigų sumą reikėtų matuoti. Taip pat politikai ragino į kandidatų atranką labiau įtraukti ugdymo įstaigų bendruomenes.
    Tarybos nariai pritarė, kad šalių susitarimu būtų nutraukti darbo santykiai su Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos direktoriumi Stasiu Rameika, Gargždų muzikos mokyklos direktoriumi Vidučiu Petru Normantu, Šiūparių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Alvyra Genovaite Lučinskiene, laikinai ėjusia ir direktoriaus pareigas. Drevernos pagrindinė mokykla atsisveikins su direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilija Rimkuviene, kuri taip pat laikinai ėjo ir direktoriaus pareigas. Ji laimėjo konkursą ir nuo rugpjūčio 25 d. vadovaus Šiūparių pagrindinei mokyklai. Ta proga meras Vaclovas Dačkauskas V.Rimkuvienei įteikė gėlių puokštę.

 

    Sporto centre – naujas etatas
    Vakarykščiame posėdyje vėl grįžta prie gegužės mėnesį nepatvirtinto klausimo – Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinės įstaigos sporto centro didžiausio leistino pareigybių skaičiaus nustatymo. Prašyta įsteigti papildomą etatą žirginio sporto veiklai plėtoti Priekulėje, kurio išlaikymui per metus prireiktų 9 400 Eur. Gegužės mėnesį vykusiame Tarybos posėdyje politikų gretos dėl įvairių komandiruočių buvo menkesnės, tad klausimas liko nepatvirtintas.
    Ketvirtadienį balsų pakako ir naujas etatas bus įsteigtas, nors Tarybos nariai ir vėl negailėjo kritikos, priminė, kad žirginis sportas plėtojamas ne tik Priekulėje, bet, pavyzdžiui, ir Dargužiuose.
    „Kodėl bijome programinio finansavimo?" – klausė Tarybos narė Audronė Balnionienė.
    Siūlymui nepritarė ir Tarybos narys Nerijus Galvanauskas: „Nebus jokio konkurso darbuotojui. Čia yra mero susitarimai".
    V.Dačkauskas patikino, kad konkursas visgi bus skelbiamas.

 

    Teiks paraiškas
    Politikų prašyta pritarti net 8 projektų paraiškų teikimui, viliamasi gauti finansavimą jų įgyvendinimui. Svarstytos projektų paraiškos dėl Stepono Dariaus memorialinio parko infrastruktūros sutvarkymo ir dėl Priekulės Vingio parko statybos (infrastruktūros sutvarkymo). Prioritetą pasiūlyta teikti S.Dariaus memorialiniam muziejui, tad politikams parūpo, kodėl Priekulė nustumiama į šalį.
    Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė paaiškino, kad šis objektas turi didesnę galimybę gauti finansavimą dėl jau vykdomos veiklos, turistų srautų, vykdomų edukacinių programų.
    Kaip nurodoma sprendimo projekto aiškinamajame rašte, memorialinio parko infrastruktūros sutvarkymo techninis projektas yra parengtas, šiuo metu atiduotas ekspertizei ir pateiktas vertinimui dėl statybos leidimo išdavimo. Tikimasi užbaigti visas procedūras iki rugpjūčio 1 dienos. Siekiant užtikrinti projekto paraiškos pateikimą ir įsipareigojimų projekto partneriams vykdymą, jei nepavyks gauti reikiamų dokumentų S. Dariaus memorialinio parko infrastruktūros sutvarkymui, Priekulės miesto Vingio parko statyba (infrastruktūros sutvarkymas) bus teikiama kaip alternatyvus variantas.

 

    Skaičiavo pinigus
    Tarybos nariai dar kartą pritarė rajono savivaldybės strateginio veiklos plano 2016–2018 m. programų pakeitimui. Pavyzdžiui, buvo gautas lopšelio-darželio „Gintarėlis" prašymas skirti 4 tūkst. Eur dviem skalbimo mašinoms įsigyti, nes turėtoji, tarnavusi 37 metus, sugedo. Pridurta, kad taip bet kurią dieną gali nutikti ir su antrąja.
    Tarp kitų lėšų prašymų – ir Gargždų Šv. arkangelo Mykolo parapijos pageidavimas skirti 9,7 tūkst. Eur naujos bažnyčios skulptūros pritvirtinimo, paauksavimo ir kitų jos paruošimo darbų apmokėjimui.
    Diskutuojant, kam ir kiek lėšų skirti, Tarybos narys Algirdas Liaudanskis priminė įsisenėjusias 176 namų kvartalo problemas. Jis akcentavo, kad turėtų būti numatytos lėšos ir paraleliai su elektros įvedimu ruošiamasi gatvių žvyravimui.
    „Tam lėšų nenumatėme. Iš Administracijos direktoriaus girdime, kad esame pasmerkti pinigams..." – kalbėjo A.Liaudanskis. Jis klausė, ką reikės atsakyti gargždiškiams, jei šiemet nebus pradėti konkursai, darbai.
    Meras patikino, kad skelbti konkursų šiais metais niekas nedraudžia, o reikalingas lėšas planuojama numatyti kitų metų biudžete.

 

    Peikė kultūros darbuotojus
    Be diskusijų neapsieita ir aptariant pateiktas informacijas. Buvo pristatyta informacija dėl kultūros paslaugų teikimo Sendvario seniūnijoje. Priimtas protokolinis sprendimas pavesti Administracijos direktoriui organizuoti patalpų, tinkamų kultūros veiklos vykdymui, nuomos konkursą.
    Diskutuojant apie kultūrą, Tarybos nariai pasinaudojo proga rasti atsakymus į kitus klausimus. Tarybos narė Aušra Norvilienė priminė po miesto gimtadienio nuvilnijusią žinią, kad dėl nepavykusių renginio momentų kai kuriems kultūros darbuotojams buvo pasiūlyti balti labai, bylojantys apie raginimą parašyti prašymus atleisti iš darbo. Ji teiravosi, ar toks elgesys korektiškas.
    V.Dačkauskas nurodė, kad tokie lapai buvo įteikti dviem kultūros centrų direktoriams ir Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojai. Pasak mero, už tai, kad netinkamai vykdo ir organizuoja jo pavedimus. V.Dačkauskas Tarybos narius informavo, kad Gargždų kultūros centro renginių režisierius renginio metu esą nesutiko suteikti žodžio miesto garbės piliečiui Benediktui Juodkai. Pasipiktinęs meras tikino sulaukęs siūlymo atsistatydinti iš posto, nes nesugeba susitvarkyti su darbuotojais.
    Ginčai tęsėsi ir pristačius informaciją dėl Karklės kaime esančio požeminio punkto. Politikai susirūpino, kad poilsiavietės „Žilvitis" teritorijoje esantis bunkeris atsidūrė privatizuojamų objektų sąraše, jie pabūgo, kad šioje vietoje atsiradęs komercinis objektas sužlugdytų moksleivių poilsiavietę. Nutarta kreiptis į atsakingas institucijas dėl minėto sklypo perdavimo Klaipėdos rajono savivaldybės nuosavybėn arba jo išpirkimo už 14 tūkst. Eur. Pasak mero, tokie pinigai Savivaldybei nėra dideli.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 591 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,