Mano Gargždai



Rajono sporto mėgėjams – atnaujintos aikštelės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nauja paplūdimio aikštelė Gargžduose, „Minijos“ progimnazijos stadione. Gyčio Kalvio nuotr. Nauja paplūdimio aikštelė Gargžduose, „Minijos“ progimnazijos stadione. Gyčio Kalvio nuotr.

Šią savaitę Vėžaičiuose, slėnyje prie Kultūros centro, įrengta lauko teniso aikštelė. Nenaudojamoje asfaltuotoje, tačiau aptvertoje aikštėje nupirktas tinklas, jo stovai, išdažytos linijos.

Tai tik vienas iš Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinės įstaigos sporto centro vykdomos aikštelių ir įrangos atnaujinimo programos darbų, įgyvendinamų bendradarbiaujant su rajono seniūnijomis.

 

Gargžduose – kokybiška tinklinio aikštelė

Pasak Sporto centro direktoriaus Vaido Liutiko, nedideliais, tačiau sportuojantiems žmonėms reikšmingais pokyčiais džiaugiasi jau ne viena Klaipėdos rajono gyvenvietė, taip pat ir rajono centras – Gargždai.

Iš Savivaldybės biudžeto skirtų lėšų – 6000 eurų – įrangos ir inventoriaus nupirkta Endriejavo, Gargždų, Agluonėnų, Gindulių, Sudmantų, Vėžaičių, Judrėnų gyventojams.

Vienas didžiausių darbų – Gargždų „Minijos“ progimnazijos stadione įrengta nauja paplūdimio tinklinio aikštelė. Prie jos kūrimo itin prisidėjo ir rėmėjai. Įmonės „Vakarų verslo projektai“ dėka čia atvežta 180 kubinių metrųsmėlio. Iš minėtos programos aikštės įrengimui skirta 1500 eurų.

„Dėkoju visiems rėmėjams, prisidėjusiems prie įrengimo. Paplūdimio tinklinis yra labai populiarus visame rajone“, – motyvus atnaujinti ar įrengti tokias aikšteles atskleidė V.Liutikas.

Sporto centro vadovo teigimu, ši aikštelė atliks trejopą funkciją. Ant jos, išėmus stovus, bus galima žaisti pliažinį futbolą, o žiemą – įrengti čiuožyklą, nes yra palikti borteliai, tad neišbėgs vanduo.

 

Sporto centro direktorius V.Liutikas itin dėkingas rėmėjams, prisidėjusiems prie aikštelės įrengimo. L.Gruzdžio nuotr.

 

 

Pirko ir tinklinio inventorių, ir TRX diržus

Endriejavo seniūnijos gyventojai gali džiaugtis naujomis krepšinio lentomis, taip pat nauju tinklinio tinklu prie Kapstato ežero. Gargžduose krepšinio lentos buvo atnaujintos M.Prekevičiaus vardo aikštelėje ir P.Cvirkos gatvėje, futbolo vartų tinklai Taikos g. pabaigoje, pokyčiai laukia ir krepšinio aikštelėje Laugaliuose. Agluonėnų sportininkams nupirkti futbolo vartų tinklai. Itin daug permainų – Sendvario seniūnijoje, kur sutvarkytos trys tinklinio aikštelės: jose pastatyti stovai, pakabinti tinklai, nupirkti linijų komplektai.

Ginduliuose gyventojai turi galimybę stiprinti raumenis TRX diržų pagalba. Tiek Ginduliuose, tiek Sudmantuose atnaujinti futbolo vartų tinklai. Sudmantų gyventojams skirti ir keturi krepšinio kamuoliai.

 „Visoms seniūnijoms buvo išsiuntinėti laiškai dėl aikštelių atnaujinimo. Prašymai, kurie buvo gauti, beveik visi įvykdyti. Išskyrus Sendvario seniūniją, kur neužteko lėšų prašytiems lauko treniruokliams“, – pasakojo V.Liutikas, pasidžiaugęs, kad darbų atlikimu daug kur pasirūpino pačios seniūnijos.

Jo teigimu, ši programa buvo vykdyta ir praėjusiais metais, todėl dauguma aikštelių rajone yra aptvarkytos, nors dar ne visi darbai ir baigti.

 

Atnaujins krepšinio aikštelių dangas

Dar viena gera žinia rajono krepšininkams – vakar, ketvirtadienį, vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo patvirtinta Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje esančių krepšinio aikštelių dangų atnaujinimo 2016–2017 metų programa. Joje numatyta atnaujinti 10 krepšinio aikštelių. Vienos aikštelės dangų atnaujinimo ir sportinio inventoriaus joje įrengimo preliminari kaina, anot specialistų, yra apie 23 tūkst. eurų.

Kaip pasakojo Sporto centro direktorius, pirmiausia numatyta įrengti aikšteles Priekulėje, Kvietiniuose (Jaunimo g. 5) ir Gargžduose (Laukų g.). Tą padaryti, anot V.Liutiko, tikimasi dar šią vasarą. Iš Savivaldybės biudžeto tam prireiks 69 000 eurų.

Planuojamų atnaujinti krepšinio aikštelių sąraše, kuris sudarytas tariantis su Sporto centro atstovais ir visų seniūnijų seniūnais, – Agluonėnai (prie Etnografinės sodybos), Gargždai (Melioratorių g.), Daukšaičiai (prie mokyklos), Brožiai, Dreverna (Mokyklos g. 1), Girkaliai, (priešais Girkalių kultūros centrą), Endriejavas (mokyklos stadionas).

Aikštelėse numatyta įrengti korėtą polipropileno dangą, kuri yra universali, dedama ant sutankinto grunto. Tokią aikštelę jau 8 metus turi Kretingalė.

Tarybos narys Nerijus Galvanauskas posėdyje siūlė atkreipti dėmesį į dangų kokybę ir geriau įrengti gumos granulių dangas – tokias, kokios bus Gargždų centriniame stadione.

Sulaukta ir pageidavimų įrengti naujas aikšteles, tačiau klausimą pristatęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis patikino, kad įrengimo kaina būtų tris kartus didesnė nei atnaujinimo.

Posėdyje Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas informavo, kad dvi naujos aikštelės yra daromos Plikiuose ir Dituvoje. Trečioji, kuri buvo numatyta Slengiuose, negali būti įrengta, nes nepavyksta rasti vietos. Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė pripažino, kad ploto Slengiuose tikrai nėra, tačiau vietos būtų galima rasti Sudmantuose.

 

Atnaujintos aikštelės – bendruomenių, Lino Gruzdžio, Gyčio Kalvio nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 88 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,