Mano Gargždai



Pasidabinę abiturientai atsiėmė brandos atestatus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Po atestatų įteikimo ceremonijos Gargžduose. Simos Ulvikienės nuotr. Po atestatų įteikimo ceremonijos Gargžduose. Simos Ulvikienės nuotr.

Šiandien, liepos 15-ąją, dvylikos metų kelionę mokykloje baigė ir naują gyvenimo etapą pasitiko dviejų Klaipėdos rajono gimnazijų moksleiviai. Brandos atestatai buvo įteikti 146-iems Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos ir 34-iems Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos abiturientams. Dar 29-iems Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleiviams atestatai buvo įteikti vakar. Dviems abiturientams Klaipėdos rajone nepavyko įveikti privalomojo lietuvių kalbos ir literatūros egzamino barjero, todėl atestatų šiemet jie negaus.

 

Gargžduose gimnazistų brandos atestatų įteikimo ceremonija tradiciškai vyko Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, kur į svarbią šventę susirinko ne tik pasidabinę abiturientai, bet ir mokytojai, artimieji, draugai. Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Gotlibienė informavo, kad šiemet, deja, nė vienam abiturientui rajone nepavyko mokyklos baigti su pagyrimu. Situaciją, anot jos, pakeisti gali tik padidėję įvertinimai po pateiktų apeliacijų.

Nors oras šventei pasitaikė ne pats geriausias, abiturientų veiduose spindėjo šypsenos. Nuotaiką kai kuriems jų dar labiau pakėlė ir finansinės dovanos. UAB „Mars Lietuva“ 400 eurų premijos buvo įteiktos mokiniams, kurių trijų laikytų egzaminų balų suma buvo didžiausia. Ji atiteko keturiems „Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniams – Andriui Girdžiui (296 t.), Povilui Kelbauskiui (279 t.), Karolinai Preibytei (274 t.) ir Tomui Mikalauskui (269 t.). Tokia pat premija buvo apdovanotas ir net tris šimtukus gavęs Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos moksleivis Tadas Žutautas (300 t.). Idėją geriausiai egzaminus išlaikiusius mokinius paskatinti finansiškai jau ne vienerius metus inicijuoja Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ su Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriumi.

Premijas 10-čiai moksleivių, geriausiai išlaikiusiems istorijos egzaminą, įteikė ir Seimo narys Petras Gražulis. Jos atiteko 9-iems „Vaivorykštės“ abiturientams, kurių balai už šio dalyko egzaminą svyravo nuo 76 iki 91. Taip pat šia premija vakar buvo apdovanota ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleivė Eglė Morenaitė.

Klaipėdos rajono savivaldybės padėkos raštai už lietuvių kalbos puoselėjimą buvo įteikti geriausiai lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį egzaminą išlaikiusiems 9-iems „Vaivorykštės“ mokiniams (86-97 balų intervale), taip pat vienai priekuliškei.

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleivei Rugilei Martinkutei staigmeną pateikė naujienų portalas „Mano Gargždai“, kuris už iniciatyvumą, savanorystę bei originalių idėjų generavimą abiturientę apdovanojo 200 eurų premija.

 

Šventės akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 296 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,