Mano Gargždai



VRK informuoja: kas nelaikoma rinkėjų papirkimu?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pažymi, jog Seimo rinkimų įstatymas numato, kad rinkėjų papirkimu nelaikomas spausdintos medžiagos (veiklos ar rinkimų programos, biografijos ar kitokių informacinio turinio lankstinukų, kalendorių, atvirukų, lipdukų), pažymėtos politinės partijos, kandidatų sąrašo, kandidato ar asmens, numatomo kelti ar numatančio išsikelti kandidatu į Seimo narius, simbolika, neatlygintinas platinimas.

 

VRK atkreipia politinės kampanijos dalyvių ir rinkėjų dėmesį į tai, jog Seimo rinkimų įstatymas numato baigtinį sąrašą daiktų, kurių dalijimas rinkėjams politinės kampanijos laikotarpiu nėra laikomas rinkėjų papirkimu. Visa kita, kas nepatenka į aukščiau minimą Seimo rinkimų įstatyme numatytą baigtinį sąrašą, nepriklausomai nuo rinkėjams dalijamų daiktų vertės, prilygintina rinkėjų papirkimui.

Pažymėtina, jog Seimo rinkimų politinės kampanijos laikotarpiu rinkėjams draudžiama dalinti mažareikšmius daiktus (pavyzdžiui, tušinukus, rašiklius, užrašų knygutes, blonknotus, ženkliukus, magnetukus, saldainius, arbatos pakelius, maišelius su partijų ir/ar kandidatų logotipais, raktų pakabukus, augalų sėklas, atšvaitus – juosteles, puodelius ir t.t.), neatsižvelgiant į tai, jog tai buvo galima daryti 2015 m. vykusių Savivaldybių tarybų rinkimų ir 2014 m. vykusių rinkimų į Europos Parlamentą metu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 588 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,