Mano Gargždai



Neįgalieji galės lengviau džiaugtis jūra – nutiestas naujas takas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ nuotr. Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ nuotr.

Maždaug prieš dvejus metus išsakytas noras pagaliau buvo įgyvendintas – Giruliuose nutiestu mediniu taku neįgalieji galės lengviau pasiekti jūrą ir klausytis jos ošimo ar grožėtis saulėlydžiais.

 

Kaip naujienų portalui mano-gargzdai.lt pasakojo sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ pirmininkė Rekvita Bagdonienė, tai – sena svajonė, mat šalia esančioje stovykloje „Pasaka“ kasmet organizuojamos „viltiečių“ vasaros stovyklos. Įrengtas takas palengvins visų savanorių darbą, nes prie jūros neįgalieji galės privažiuoti, nebereikės jų nešioti.

Tam, kad idėja taptų kūnu, nueitas ilgas kelias. Itin didelis Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narės, Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkės Audronės Balnionienės indėlis.

„Problema seniai žinoma, bet buvo išklausyta ir „padėta į stalčių“. Kai tapau Tarybos nare, vienas iš pirmųjų darbų buvo šis. Surašiau raštus, kad reikia tokį takelį padaryti. Po šio kreipimosi į merą buvo sudaryta darbo grupė, paskirtas finansavimas, Kretingalės seniūnija įpareigota vykdyti darbų viešąjį pirkimą“, – trumpai idėjos įgyvendinimo eigą pristatė rajono socialiniais ir sveikatinimo klausimais besirūpinanti politikė.

Nutiestas medinis takas nėra ištisas – jis sudarytas iš atskirų dalių. Kasmet, pasibaigus sezonui, taką ketinama išmontuoti ir padėti saugojimui.

Be to, jis galės būti panaudotas ir kituose rajone vyksiančiuose renginiuose.

 „Mintis tokia, kad takelis nebūtų skirtas tik vienkartiniam panaudojimui, bet kaip Savivaldybės nuosavybė galėtų tarnauti ir kitiems projektams, renginiams. Takas gali būti transportuojamas, seniūnijos jį gali atsivežti į bet kurią šventę. Tam, kad žmonės su vežimėliais, mamos su vaikais galėtų patogiau privažiuoti“, – pasakojo Tarybos narė.

Kaip informavo Kretingalės seniūno padėjėja Danguolė Urbienė, galutinai darbus ketinama baigti po poros savaičių.

„Praeitais metais buvo užsakyti skydai takui, tačiau šiemet dar ketinama padidinti tako pabaigoje esančią aikštelę. Spręsime, kaip padaryti, kad bangos audrų metu nenuplautų“, – kalbėjo D.Urbienė.

Šio tako ir kitų poilsio zonų įrengimui bei sutvarkymui Kretingalės seniūnijoje (persirengimo kabinų, suolų, stalo, laužavietės, užtvaro stadione, skelbimo lentų, informacinių stendų ir kt.) iš Savivaldybės biudžeto iš viso buvo skirti 8 894 eurai. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 397 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,