Mano Gargždai



Klaipėdos rajone įsisiūbavo pasiruošimas Seimo rinkimams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų apygardos Nr. 31 rinkimų komisijai prasidėjo darbymetis. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Gargždų apygardos Nr. 31 rinkimų komisijai prasidėjo darbymetis. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

    Spalio 9-ąją vyksiantiems Seimo rinkimams ruošiasi ne tik kandidatai, norintys stoti prie valdžios vairo, bet ir į darbus aktyviai kibusios apygardų rinkimų komisijos. Darbingos nuotaikos tvyro ir Gargždų apygardos Nr. 31 rinkimų komisijoje, kuri pirmadienį rinkosi į pirmąjį posėdį: priimti komisijos narių rašytiniai pasižadėjimai, pasiskirstyta pareigomis, aptarti kiti su rinkimais susiję aktualūs klausimai.

 

    Sudaryta komanda
    Gargždų apygardos Nr. 31 rinkimų komisijai pirmininkaus Zigmas Bitinas. Beje, tai jau dvidešimtieji rinkimai, kurių vedlys Klaipėdos rajone jis bus.
    Z.Bitinas portalui mano-gargzdai.lt teigė, kad buvo suformuota darbinga komisija. Ją sudaro: Alina Kampienė (deleguota Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų), Irena Kudrevičienė (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga), Julius Adomkus (partija „Tvarka ir teisingumas"), Justas Ruškys (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Raimondas Simonavičius (Lietuvos teisininkų draugija), Romanas Kasnauskas (Darbo partija), Skaidrė Stasiuvienė (deleguota Teisingumo ministro), Vaidotas Jasas (deleguotas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus) ir pirmininkas Z.Bitinas (Lietuvos socialdemokratų partija).
    Pirmininko pavaduotoju išrinktas R.Kasnauskas, sekretore – A.Kampienė. Kompiuterininku paskirtas Savivaldybės administracijos informatikas Saulius Martinkus, o finansininke – lopšelio-darželio „Ąžuoliukas" buhalterė Rima Rusteikienė.
    Taip pat posėdyje pristatyta informacija apie partijas rajone, turinčias teisę dalyvauti formuojant apylinkių rinkimų komisijas. Nutarta paskirti po vieną narį nuo partijos ar politinės organizacijos į visas apylinkių rinkimų komisijas. Kandidatūrų sąrašus į jas partijos turi pateikti iki rugpjūčio 22 d.

 

    Bus naujovių
    Šiemet vyksiančiuose Seimo rinkimuose laukia keletas naujovių. Pavyzdžiui, buvo atnaujinta informacinė sistema, kuri, tikimasi, palengvins rinkimų komisijų narių darbą.
    Kita naujovė ta, kad balsavimo kabinos turės būti be užuolaidų. Taip rinkimų komisijų nariai ir stebėtojai galės matyti, ar rinkėjas neatlieka neteisėtų veiksmų. Kadangi ne visi rinkėjai gali greitai persiorientuoti iki laukiančių naujovių, bent viena balsavimo kabina turės likti su užuolaida. Taip pat akcentuota, kad balsavimo patalpas svarbu pritaikyti judėjimo negalią turintiems ir senyvo amžiaus žmonėms.
    Z.Bitinas nurodė, kad griežčiau užsimota kovoti ir su rinkėjų papirkinėjimu – jiems nebeleidžiama įteikti mažareikšmių daiktų. Bandyti pelnyti rinkėjų palankumą bus galima tik dalijant spausdintą medžiagą: rinkimų programą, biografiją, lipdukus, atvirukus, kalendorius ir kt.
    Komisijos narių atestavimas – dar viena naujovė.
    „Komisijos nariai, pasibaigus rinkimams, turės būti atestuojami. Jei koks narys bus nušalintas, įvertintas nepalankiai, trejus metus negalės būti siūlomas į rinkimų komisiją", – teigė Z.Bitinas.

 

    Save iškėlė vienas kandidatas
    Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Gargždų apygardoje dėl posto Seime kovos 3 savarankiški politinės kampanijos dalyviai: LR liberalų sąjūdžio kandidatas Eugenijus Gentvilas, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas Benediktas Juodka, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Rasa Petrauskienė, ir vienas save iškėlęs kandidatas – Petras Gražulis. Kaip teigė Z.Bitinas, dar laukiama jo pareiškinių dokumentų, kuriuos galima pateikti iki rugpjūčio 5 d. Tai padarius, P.Gražuliui iki rugpjūčio 30 d. dar teks surinkti mažiausiai tūkstantį jį remiančių rinkėjų parašų ir pateikti juos apygardos rinkimų komisijai.
    Klaipėdos rajone suformuotos 29 apylinkės. Pokyčiai laukia Slengių, Karklės ir Kalotės gyventojų. Šios apylinkės buvo priskirtos Klaipėdos Danės apygardai, tad rinkimuose savo poziciją jų gyventojai išsakys ne dėl Klaipėdos rajono, o dėl uostamiesčio kandidatų į Seimą.
    2016 m. Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 166 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,