Mano Gargždai



Sužibo viltis, kad mokytojų atlyginimai keisis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotrauka. Asociatyvi Pixabay nuotrauka.

Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ministerijoje susitiko su penkių švietimo profsąjungų atstovais aptarti rengiamas įstatymo pataisas, kurios suvienodintų biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo sistemą. Išklausius argumentų, kodėl švietimo sistemai netinka toks pats darbo užmokesčio skaičiavimas, kaip kitoms sritims, sutarta taisyti situaciją: laikinai neįtraukti pedagogų į Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo projektu numatomą darbo užmokesčio sistemą.

 

Tai leis visų pirma, užbaigti pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programą, antra, per tą laiką atsiras galimybė ir paskata sutvarkyti švietimo srities įstatyminę bazę. Profsąjungų atstovai išsakė daug kritikos dėl mokytojų darbo reglamentavimo, laiko apskaitos, vertinimo tvarkos nebuvimo, mokinio krepšelio sistemos.

„Suprantu, kas kelia nerimą mokytojų atstovams, ne vien kaip socialinės apsaugos ir darbo ministrė, bet ir kaip ne vienerius metus pedagoginį darbą dirbęs žmogus. Išryškėjusi problema turi būti sprendžiama kompleksiškai, - įtraukti pedagogus į bendrą darbo užmokesčio skaičiavimo sistemą, kaip ir kitus biudžetinės srities darbuotojus, turėtume tada, kai į švietimo srities teisės aktus jau bus įtrauktos nuostatos dėl pedagogų darbo vertinimo, pareiginių aprašų, užmokesčio ir t.t.“, - sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo projektą rengia po to, kai Konstitucinis Teismas paskelbė, kad Vyriausybės nutarimas, kuriuo reglamentuojama pedagogų ir kitų biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarka, prieštarauja Konstitucijai, nes ši tvarka turi būti nustatyta įstatymu. Šiam projektui buvo pritarta Vyriausybės strateginiame komitete.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 498 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,