Logo
 Spausdinti šį puslapį

Priekulės šventėje nuobodžiauti nebuvo kada (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Priekulėje vyko miesto ir žirginio sporto šventė. Margaritos Norvilės nuotr. Priekulėje vyko miesto ir žirginio sporto šventė. Margaritos Norvilės nuotr.

Raitelių susitikimo vakaras, klojimo teatro spektaklis, jojimo konkūrai, koncertai – šios ir daugybė kitų pramogų praėjusį savaitgalį, liepos 22–24 d., džiugino Priekulės gyventojus ir miesto svečius. Čia vyko miesto ir žirginio sporto šventė, viliojusi įdomių renginių programa.

 

Šventiniai renginiai Priekulėje prasidėjo penktadienį vykusiu Laisvės kovų ir tremties istorijos muziejaus 10-mečio minėjimu (apie tai plačiau skaitykite ČIA). Tos pačios dienos vakare surengtas ir Priekulės raitelių susitikimo vakaras, buvo galima pamatyti Agluonėnų klojimo teatro spektaklį „Amerika pirty“.

Šeštadienio vidurdienį visus sukvietė šventinė eisena. Žirginio sporto mėgėjai laiką leido jojimo konkūrų varžybose, o mėgstantieji ramesnes pramogas rinkosi į pašnekesių valandą, kuri vyko Vingio parke esančioje Mokytojo skulptūros aikštelėje.

Taip pat šventės dalyviams buvo pristatyta programa apie rašytoją I.Simonaitytę, vyko Kafijos valanda „Pasidalink šišionišku receptuku – pavaišinsiu pyragiuku“, gražiausios skrybėlėtosios damos rinkimai. Gerą nuotaiką garantavo Plikių mėgėjų teatras „Ciongs“, „Bengelių“kapela, atlikėjas Edgaras Lubys,grupė „Tequila“, o aiktelėti privertė šventiniai fejerverkai.

Renginiai tęsėsi ir sekmadienį. Ievos Simonaitytės muziejaus folkloro kiemelyje susidomėjusieji galėjo daugiau sužinoti apie žirgo simbolį lietuvių tautosakoje, papročiuose ir dainose, pasigėrėti jojimo konkūrų varžybomis ar sudalyvauti Priekulės Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje laikytose mišiose.

Gausią renginių programą vainikavo zumbos fiesta.

 

Edmundo Klimovo taurei laimėti skirtų konkūrų rezultatai:

lentele-klimovo

 

Priekulėje vykusių renginių akimirkos – Margaritos Norvilės nuotraukose (nuotraukų rasite ir ČIA):

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,