Mano Gargždai



Klaipėdos rajone išbandytos naujos haubicos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

Klaipėdos rajone esančiame Povilo Plechavičiaus poligone antradienį pirmą kartą buvo šaudoma iš Lietuvos kariuomenės įsigytų savaeigių haubicų PzH 2000.

 

Per pratybas „Ugninis griausmas“ buvo treniruojamasi šaudyti į Baltijos jūroje esančius taikinius.

„Jos pirmą kartą šaudys Lietuvoje. Niekada nešaudė tokio modelio haubicos. „Paladin“, amerikietiškos šaudė ir praeitais metais, tai ne pirmas atvejis, kai šaudys jos šiandien, o būtent vokiškosios PzH 2000, naujausias įsigytas pirkinys, šaudys pirmą kartą. Šaudysime ne tik mes, ne tik lietuviškos haubicos šaudys šių pratybų metu, bet ir mūsų kolegos vokiečiai, kurie turi lygiai tokias pačias haubicas“, – prieš bandymus BNS sakė sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro viršininkas majoras Ernestas Gaigalas.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, antradienio kovinį šaudymą į Baltijos jūroje paruoštus taikinius vykdė kariai iš Lietuvos ir Vokietijos, naudodami savaeiges 155 mm haubicas PzH 2000. Artileristai iš Lietuvos kartu su Portugalijos kariais naudojo 105 mm haubicas M50 ir L118, JAV kariai šaudė iš savaeigių 155 mm haubicių „Paladin“. Taikiniams stebėti ir pataikymams fiksuoti buvo naudojamas artilerijos radaras AN/TPQ-36, o taikinių rajono jūroje apsaugą vykdė Lietuvos kariuomenės Karinių jūros pajėgų laivai.

Pagal 2015 metų rugsėjo mėnesį pasirašytą sutartį, Lietuva iš Vokietijos kariuomenės įsigijo 16 haubicų PzH 2000, penkios bus skirtos treniruotėms ir atsarginėms dalims, 26 šarvuotas vadovavimo mašinas M577 ir šešis šarvuotus evakuatorius BPZ2. Iš viso 53 technikos vienetus. Už šią techniką ir jos modernizavimą Lietuva sumokės beveik 60 mln. eurų.

Planuojama, kad visas priemones Lietuva gaus iki 2019 metų.

 

VE.lt vaizdo įrašas

 

VEdid WWW 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 329 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,