Mano Gargždai



Draugėn subūrė „Miško šventė“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Kaip ir kasmet, per Žolinę į Lapius susirenka vietiniai ir aplinkinių kaimų bei miestelių gyventojai. Čia tradiciškai – jau 17-ąjį kartą – gamtos apsuptyje buvo švenčiama „Miško šventė“.

 

Šventinį rytą pradėjo Vėžaičių kultūros centro Lapių skyrius, kuris suorganizavo teatralizuotą kaimo gyventojų žadinimą ir kvietimą dalyvauti renginyje.

Vėliau mokyklos sode vyko Šv. Mišios, jų metu buvo pašventinti atsinešti žolynai, puokštės.

Lietaus nepabūgusieji dalyvavo krepšinio, tinklinio, teniso ir smiginio varžybose, vykusiose mokyklos stadione.

Vakare visi rinkosi Lakštingalų slėnyje, kur po šventės atidarymo ir vėliavos pakėlimo ceremonijos buvo pagerbti gražiausiai savo aplinką tvarkančių sodybų savininkai. Jais tapo lapiškiai Laima Jankauskienė, Judita Straukienė, Povilas Slušnys, Gražina Andriuškevičienė, taip pat Janina ir Povilas Urbonai iš Rudaičių. Be to, renginyje pagerbti ir apdovanoti šventės dalyviai, kuriuos puošia gėlių ir medžių vardai.

Vedėjai – kaimynai Petris, Jonas, Stasė – kvietė šventės dalyvius į „talką“ ir prašė padėti malkas skaldyti. Į pagalbą skubėjo Seimo narys Eugenijus Gentvilas, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Medžioklės trofėjus demonstravo medžiotojų klubas „Žvelsa“, kuris taip pat siūlė paskanauti „šiurpės“ – tradicinio troškinio, kvietė aukoti Lapių globos grupės vaikams.

Į sceną žengė ir pasirodymus dovanojo meno kolektyvai: Lapių pagrindinės mokyklos moksleiviai, Vėžaičių kultūros centro Lapių skyriaus vokalinis ansamblis „Trumpė“, Girininkų kvintetas „Dejavu“.

Vėliau susirinkusiesiems koncertavo Vitalija Katunskytė, o į šokių aikštelę išviliojo Vėžaičių kultūros centro Lapių skyriaus „Žvelsos“ medžiotojų trio atliekami šlageriai.

Baigiamasis akcentas – 17-a žibintų, kurie, pakilę į dangų, simbolizavo šios šventės ir tradicijų ilgaamžiškumą.

 

Šventės akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 152 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,