Mano Gargždai



Šokių studija „Svajonė“ į pamokas pakvies ne tik suaugusiuosius

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Gargžduose šokančiųjų solo latino grupė su šokių mokytojais. Gerdos Muldarytės nuotr. Gargžduose šokančiųjų solo latino grupė su šokių mokytojais. Gerdos Muldarytės nuotr.

Gargžduose išmokti klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių pagrindų jau trečią sezoną suaugusiuosius kviečia šokių studija „Svajonė“. Apie tai, kokiomis naujovėmis šiemet stebins 20-ies metų sukaktį švenčianti šokių mokykla, kalbėjomės su jos treneriu, buvusiu sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ šokėju ir kapitonu Alvydu Soraka.

 

Tiems, kuriems dar neteko nieko girdėti apie šokių studiją „Svajonė“, papasakokite, kokios pamokos joje siūlomos.

Po nepriklausomybės atgavimo „Svajonė“ yra pirmoji suaugusiųjų šokių studija Klaipėdoje. Mokome tuos, kurie niekada nešoko, neturi šokių patirties, bet svajoja lengvai suktis šokių žingsniu arba tiesiog nori prasmingai praleisti laisvalaikį.

Kaip ir kiekvienais metais, Gargžduose bus vedamos dvejopos treniruotės. Tiems, kurie ateis poromis, bus skirti poriniai klasikiniai ir lotynų šokiai. Tie, kurie neturi poros arba neprikalbina antrosios pusės, gali ateiti mokytis šokti solo latino. Bet kurį išmoktą šokį kiekvienas galės pritaikyti – šokdamas sau, klube, vakarėlyje ar šeimos šventėje. Iš pradžių vyksta bendrinis paruošimas, o vėlesniame etape kuriame ir kompozicijas, kurias norintys gali pademonstruoti renginiuose.

Nenorintys ar negalintys prisitaikyti prie grupės yra kviečiami į individualias šokių pamokas. Taip pat kuriamos šokių kompozicijos jaunavedžiams, pamergėms ar pabroliams. Šokių pamokos gali tapti ir mergvakarių pramogų dalimi.

 

Kokių šokių ir per kiek laiko galima išmokti?

Šokių pagrindų išmokti gali visi, amžius nėra svarbus. Netingintys lankyti pamokų per keturis mėnesius galės išmokti klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių pagrindų. Mokysimės sambos, čia čia čia, rumbos, tango, valso, fokstroto. Be to, šiemet programą paįvairinsime ir jaunimo klubiniais šokiais – kizomba ir bačata.

 

Užsiminėte apie naujoves. Kuo dar nustebinsite Klaipėdos rajono gyventojus?

Šiemet pirmą kartą Gargžduose pakviesime šokti ir vaikus nuo 6–8 m. Bus renkama parengiamoji grupė pagal sportinių šokių programą. Norime akcentuoti, kad pirmaisiais metais tikrai nereikalausime vaikų dalyvauti varžybose, bet lavinsime pagrindinius gebėjimus: lankstumą, koordinaciją, muzikalumą. Iki valandos trukmės treniruotes rengsime 2 kartus per savaitę. Darysime mankštas, išbandysime įvairių žanrų šokius: disko, baleto, šiuolaikinių šokių pagrindus.

Lietuvoje egzistuoja problema, kad visi stengiasi kuo anksčiau vaikus išsiųsti į konkursus, bet jie, per anksti „atsikandę“ varžybų, praranda norą šokti, perdega. Taigi, pirmiausia sieksime ne pirmųjų vietų konkursuose, o kitokių rezultatų – vaiko muzikalumo, tiesios nugaros, „paruoštų“ pėdų, rankų.

 

Kviesite mokytis šokti ir argentinietiško tango?

Nuo spalio 1 d. Klaipėdoje bus rengiamos šeštadieninės argentinietiško tango mokyklos. Visur yra mokinama programinio, standartizuoto tango, tačiau pas mus pamokas ves treneriai, kurie yra būtent argentinietiško tango specialistai. Šokių mokytojas yra argentinietis, žmona – jau 16 metų šoka Buenos Airių argentinietiško tango stiliumi. Jie bene vieninteliai Lietuvoje dalyvauja tokio stiliaus tango varžybose ir mokins būtent tokio tango, kuris yra šokamas Argentinoje, Buenos Airėse. Organizuosime ir pristatomąjį šio šokio  renginį. Tikimės, kad galėsime surengti ir argentinietiškus šokių vakarus – milongas.

 

Pamokos pravers visiems, kas nori padailinti kūno linijas, išsivaduoti iš nugaros skausmų, kūno sąstingio. G.Muldarytės nuotr.

 

Gargždiškiai šoka jau ne vieną sezoną. Kokias tendencijas pastebėjote?

Gargždiškiai – itin imlūs ir entuziastingi šokėjai. Kaip ir daugeliui, jiems labiausiai patinka tokie šokiai, kurie gerai sekasi: čia čia čia, tango, taip pat Vienos valsas. Į rengiamus šokių vakarus būtent gargždiškiai atvyksta anksčiausiai, o išvyksta vėliausiai.

 

Papasakokite apie šokių vakarus.

Mūsų tikslas nėra parengti suaugusiųjų poras konkursams. Norime išmokyti šokti buityje, savo malonumui, todėl bent kartą per mėnesį rengiame šokių vakarus. Jie skirti tam, kad žmonės turėtų tam tikrą saviraiškos formą, kur pašokti. Dažnai juose skamba gyva muzika. Taip pat į šiuos vakarus beveik kaskart pasikviečiame kitas šokių studijas. Jau vyko flamenko, indų šokių pamokos, kuomet specialistai pademonstravo ir kitokių šokių judesius. Žmonės, atėję į tokius vakarėlius, pamato ir sužino, kaip viskas vyksta kitose studijose.

 

Kodėl verta šokti?

Šokių salė yra ne ką prasčiau už treniruotę su svarmenimis. Šokant dirba mažieji raumenys, kurie sporto salėje ne visada išjudinami. Be to, šokdamas žmogus pamiršta visus rūpesčius, atlėgsta įtampa, o tą valandą, kai šoki, negalvoji apie darbą, buitį. Net ir pasibaigus treniruotei, dar ilgai gyveni šokio žingsniu, puikia nuotaika. Pamokos pravers visiems, kas nori padailinti kūno linijas, išsivaduoti iš nugaros skausmų, kūno sąstingio.

Kelios mūsų poros pasakojo, kad šokiai suteikia drąsos: šventėse šokėjai išdrįsta išeiti pirmieji šokti, žmonės pastebi, kad šoka gražiai, gaunamas dėmesys iš kitų.

 

Kaskart gyventojus pakviečiate į nemokamą pirmąją pamokėlę. Kokiu tikslu jos rengiamos? Kada jos vyks?

Tokios šokių pamokėlės yra skirtos susipažinimui, bendram įspūdžiui, kaip viskas vyks.

Pirmoji simbolinė pamoka bus nemokama – tegul visi ateina, pasižiūri ir tik tada nusprendžia – lankyti toliau ar ne. Neretai žmogus labai kažko nori, bet teisinasi, kad reikia kažkur važiuoti, mokėti didelius pinigus. Dabar šokių studija veikia čia pat, nereikia vykti į Klaipėdą.

 

Šiemet rugsėjo 5-ąją, pirmadienį, „Lijo“ konferencijų salėje 18 val. lauksime vaikų, o 19 val. – suaugusiųjų, norinčių išmokti šokti. Vėliau treniruotės bus vedamos „Minijos“ progimnazijos aktų salėje.

Trečiadieniais jau vyksta šokių repeticijos, todėl tie, kurie šoko anksčiau, bet dėl įvairių priežasčių nebegalėjo tęsti, turi puikia galimybę prisijungti prie grupių ir prisiminti šokių žingsnelius. Nuo 18 val. vyksta moterų, nuo 19 val. – porų repeticijos. Labai laukiame ir visų buvusių šokėjų.

 

Daugiau informacijos tel. 8 698 15 711 arba www.sokiustudija.lt

 

Šokių akimirkos – Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 211 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,