Mano Gargždai



Saulėtą devintąjį Gargždo festivalį lydėjo sėkmė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Žirgų ir raitelių pasirodymai kaustė dėmesį. S.Vaičienės nuotr. Žirgų ir raitelių pasirodymai kaustė dėmesį. S.Vaičienės nuotr.

Šeštadienį kone kiekvienas atvykęs į Gargždų Minijos slėnį pasipuošė šypsena. Liūdėti buvo neįmanoma, mat čia devintąjį kartą vyko tradicinis Gargždo festivalis, džiuginęs dėmesį kaustančiais žirgų ir jų raitelių pasirodymais, atrakcijomis ir smagia koncertine programa. Negana to, ir oras lyg pagal užsakymą puikus pasitaikė.

 

Apie 100 raitelių startų

Pagrindinis renginio akcentas – konkūrų jojimo varžybos. Vienas iš festivalio organizatorių Vaclovas Macijauskas pasakojo, kad susirinkusieji galėjo išvysti apie 100 raitelių startų. Vyko 5-ios konkūrų varžybos, ne ką mažiau susidomėjimo sulaukė žirgų šuolio galingumo rungtis.

Poni žirgų konkūro I įskaitoje (jaunučiai iki 12 m. su poni žirgais) pirmąją vietą iškovojo Glorija Dargužaitė su žirgu Meilute, antrąją – Akvilė Ciparytė su Pupuliu, trečiąją – Viktoras Pocius su Pupuliu. II įskaitoje (jaunučiai iki 14 m. su poni žirgais) pirmąją vietą pelnė Linas Laurus su Irisu, antrąją – Gustė Gustainytė su Irisu, o trečiąją – Jokūbas Niauronis su Miledi.

Mažajame mėgėjų konkūre pirmąją vietą laimėjo Kornelija Bagočiūtė su žirgu Vėtra. Antrąją vietą pelnė

Dviejų fazių konkūro I įskaitoje (poni žirgai) pirmąja vieta džiaugėsi Ugnė Užgalytė su žirgu, kurio vardas – Karys, antrąja – Fausta Pužaitė su Kariu, trečiąja – Beatričė Endzinaitė su Irisu. II įskaitoje (jauni žirgai) pirmąją vietą iškovojo Agnius Grigaliūnas su Rista, antrąją – Gabija Grikšaitė su Rista, trečiąją – Šarūnas Dužinas su Žestu. III įskaitoje (mėgėjai ir vaikai) pirmoji vieta atiteko Laurai Fiodorovaitei su žirgu Sanremo, antroji – Rimai Nausėdienei su Libela, o trečioji – Kornelijai Bagočiūtei su Vėtra.

 

Gargždų taurė – Sandrai Tamkevičiūtei

Gargždo konkūre geriausiai pasirodė Sandra Tamkevičiūtė su žirgu Quazimoda S, antras buvo Tadas Šeškas su Buterfly, trečia – Eglė Morenaitė su Vulkanu, o ketvirta – Akvilė Baniulytė su Hatora.

Gargždų taurę šiemet į viršų kėlė taip pat Sandra Tamkevičiūtė su Quazimoda S iš Palangoje esančio žirgyno „Zigmo žirgai". Antrąją vietą iškovojo to paties žirgyno atstovas Mantas Šeškas su Haku, o trečiąją – vėlgi Mantas Šeškas, tik su kitu žirgu – Civalda. Ketvirtas liko Gediminas Juknius su Frezija.

Šuolio galingumo rungtyje pirmąją vietą pelnė Emilija Rogačiovaitė su Hariu, antrąją – Mantas Šeškas su Civalda, o trečiąją – Tadas Šeškas su Cheval de Guido.

Visus varžybų rezultatus galite rasti ČIA.

Beje, griausmingų ovacijų ir žiūrovų palaikymo sulaukė ir šuolio į aukštį gebėjimus panorę pademonstruoti renginio dalyviai. „Šokliausi" šioje smagioje rungtyje buvo Vykintas Mikalauskas ir Tadas Šeškas.

 

Ir atrakcijos, ir koncertas

Festivalio metu buvo galima ne tik pasigėrėti žirgų ir raitelių pasirodymais, laukė ir daugiau atrakcijų. Veikusioje mugėje buvo galima įsigyti įvairių kepinių, prieskonių, saldėsių ar net žaislų. Mažieji renginio dalyviai šėlo pramogų zonoje „Gargždukų miestelyje": dūko pripučiamose pilyse, šokinėjo ant batutų, veidus puošė piešiniais ar kitaip linksminosi.

Ne pirmi metai festivalio organizatoriai nepamiršta ir kilnių tikslų. Bendradarbiaujant su Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriumi ir seniūnijų socialiniais darbuotojais, nepasiturinčių šeimų vaikams buvo išdalinti kvietimai nemokamai apsilankyti šventėje ir papramogauti atrakcionuose.

Linksmybės tęsėsi ir vakare – šventės dalyviams koncertavo grupės „Klasiokai", „Trip to New Orlean", Emilija Bukytė ir pagrindinis šventės svečias – grupė „Studija".

 

    Gargždo festivalio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 513 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,