Mano Gargždai



Skulptūra „Banga“ pamažu įgauna savo formą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Rimantas Mikalauskas ir skulptorius Algirdas Bosas. A.Rimkuvienės nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Rimantas Mikalauskas ir skulptorius Algirdas Bosas. A.Rimkuvienės nuotr.

50-ies metų jubiliejų švenčiantis futbolo klubas „Banga“ po kelių mėnesių Gargždų gyventojus pradžiugins dar viena iniciatyva. Skvere prie „Minijos“ kino teatro ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro bus pastatyta žinomo skulptoriaus Algirdo Boso sukurta skulptūra „Banga“. Minėtą skverelį sutvarkyti įsipareigojo Klaipėdos rajono savivaldybė. Apie 20 tūkst. eurų, kuriuos skyrė rėmėjai, atsieis skulptūros techniniai darbai ir autorinis atlygis.

 

Rugpjūčio 24-ąją skulptorius A.Bosas atvėrė savo dirbtuvių Gargžduose duris ir pakvietė apžiūrėti iš molio nulipdytą skulptūrą. Ant pastarosios bus liejamas gipsas, dengiamas vaškas, o vėliau – bronza. Pats gamybos procesas, anot autoriaus, užtruks dar apie 40 dienų.

„Energetika moly gimsta, gipse numiršta, o bronzoje vėl atgyja“, – komentavo skulptorius.

Atliktą darbą įvertinti atvyko VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Rimantas Mikalauskas, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narė Rasa Petrauskienė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, žiniasklaidos atstovai.

„Banga – kaip simbolis, reiškiantis veržlumą, judėjimą. Ji – kaip abstrakti figūra, kuri turi bangos polėkį, išsilieja ir sugrįžta. Vienas įžiūrės, kad čia paukščio snapas, kitas – kad pirštas. Kaip ir muzikoje, vieną kartą taip išgirsti, trečią kartą – kitaip“, – laisve improvizuoti, žvelgiant į skulptūrą, džiaugėsi jos autorius.

Skverelyje planuojama pastatyti didžiulį suolą, o skulptūrą įrengti jo viduryje.

Anot skulptoriaus, „Banga“ bus pakelta aukštai, kad apatinės dalies žmonės negalėtų pasiekti. Granitinio pagrindo aukštis – apie 80 cm, o pati kompozicija sieks apie 2,5 m.  Manoma, kad bronzinė skulptūra turėtų sverti apie 300 kg. Ant jos bus užrašas „Kas laimės? Kas laimės?“, taip pat – Vyčio inkliuzas.

Iniciatyva pastatyti tokią skulptūrą mieste kilo jubiliejų švenčiančiai futbolo bendruomenei.

Kaip informavo Savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, jau yra įvykę viešieji pirkimai, šiuo metu tikrinama dokumentacija ir maždaug už savaitės paaiškės skvero rangos darbų nugalėtojas, bus pasirašoma sutartis. Planuojama, kad darbai bus pradėti netrukus ir tęsis apie mėnesį laiko. Skvero rekonstrukcijai iš Savivaldybės biudžeto prireiks apie 25 tūkst. eurų.

 

A.Boso parodoje buvo pristatytas skulptūros „Banga" sumažintas analogas. S.Ulvikienės nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,