Mano Gargždai



Jūrų muziejus įžiebs mokslo ir žinių švyturį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Alfonso Mažūno nuotr. Alfonso Mažūno nuotr.

Lietuvos jūrų muziejus Rugsėjo 1-ąją „išeis“ iš savo krantų ir ... persikels iš Smiltynės į pačią Klaipėdos širdį, surengdamas edukacines dirbtuves miesto gatvėse.

 

12.00–14.00 val. jos veiks prie Žvejo skulptūros priešais miesto Rotušę ir aikštėje prie „Meridiano“. Muziejaus edukatoriai supažindins lankytojus su Kuršių marių žvejišku paveldu: burvaltėmis, vėtrungių simbolika, žvejo buitimi. Tiesą sakant, žvejo laivą bus galima net ... užuosti. Ne mažiau išradingos užduotis bus pateiktos kitų dirbtuvių, veiksiančių prie „Meridiano“, lankytojams. Čia ir mažų, ir didelių laukia įvairūs žaidimai, supažindinantys su burlaivių tipais. Edukatoriai papasakos ir apie Dangėje stovintį laivą-eksponatą – „Meridianą“.

Mokslo ir žinių dieną muziejininkai nusiteikę ne tik žaisti, bet ir provokuoti. Akcija „Mano namai – ne vonia. Ar Tu pasiruošęs?“ rengiama aikštėje prie „Arkos“ paminklo. Na, o kiekvieno, įvykdžiusio specialią užduotį, laukia dovana – atšvaitas-apyrankė su muziejaus simbolika.

Rugsėjo 1-ąją moksleivių ir jų tėvelių laukia dovanos ir pačiame Jūrų muziejuje: tądien apsilankę delfinų pasirodyme galės nemokamai pamatyti ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodymą Saulės įlankoje. Svarbu išsaugoti bilietą ir pirkimo čekį. Delfinų pasirodymai: rugsėjį 12.00 ir 15.00 val., o liūtų – 11.15 ir 13.00 val.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 264 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,