Logo
 Spausdinti šį puslapį

Prieš naujus mokslo metus aptarti švietimo ir ugdymo klausimai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

    Prieš prasidedant naujiems mokslo metams, pirmadienį, rugpjūčio 29 dieną, vyko Klaipėdos rajono švietimo įstaigų vadovų, mokyklų metodinės tarybos, profesinių sąjungų pasitarimas. Pasitarime dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė ir Savivaldybės tarybos narys Albinas Klizas.

 

    Pasitarime buvo diskutuojama apie mokinių mokymosi pasiekimų gerinimą, aptarti didžiausią įtaką mokymosi pasiekimams turintys veiksniai, kalbėta apie priežastis, lemiančias mokymosi sėkmę. Pasitarimo dalyviams buvo pristatyta informacija, kad, įvertinus socialinės, ekonominės ir kultūrinės mokinių aplinkos rodiklius, Klaipėdos rajonas patenka tarp trečdalio Lietuvos savivaldybių, kuriose padėtis mokiniams yra palankiausia.
    Vykusiame pasitarime taip pat buvo pristatyta 4 ir 6, 8 ir 10 klasių mokinių standartizuotų testų lyginamoji analizė ir tendencijos (2014 m. ir 2016 m.), aptarti 2016 m. laidos abiturientų brandos egzaminų ir dešimtokų pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo rezultatai. Pasitarime kalbėta apie pedagogų kvalifikacijos tobulinimo aktualijas bei Klaipėdos rajono mokyklų metodinės tarybos įtaką ugdymo kokybei.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,