Logo
 Spausdinti šį puslapį

Aikštę Gargžduose užtvindė „Obuolių fiestos“ dalyviai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vėžaičių seniūnijos skulptūra. Sandros Vaičienės nuotr. Vėžaičių seniūnijos skulptūra. Sandros Vaičienės nuotr.

Vasariškai kaitrią rugsėjo 10-osios popietę aikštėje prie Gargždų kultūros centro jau septintą kartą šurmuliavo „Obuolių fiesta“.

 

Susirinkę gyventojai ne tik dairėsi ir fotografavosi prie seniūnijų, bendruomenių ir organizacijų išrikiuotų skulptūrų iš obuolių, bet ir vaišinosi obuolių pyragais, ragavo obuolienės, gaivinosi sultimis, klausėsi vietinių kolektyvų pasirodymų, apsipirko mugėje.

Pirmą kartą prieš septynerius metus į Obuolių šventę miestiečius pakvietė Gargždų miesto bendruomenė. Jos pirmininkė Violeta Gedgaudienė prisiminė šventės ištakas.

„Pirminė idėja buvo burokėlių šventė. Deja, receptų tiek nežinojome, tad pasirinkome obuolius“, – su šypsena pasakojo V.Gedgaudienė.

Susirinkusius fiestos dalyvius džiugino originalios skulptūros, kurių, kaip ir pernai, buvo dešimt. Vėžaičių seniūnija didžiavosi savo besišypsančiu obuoliu, kurio pristatymui eiles sukūrė Vėžaičių seniūnijos sekretorė Vida Želvienė.

Dauparų bendruomenės atstovai, susivieniję su Gargždų „Minijos“ vidurinės mokyklos Gobergiškės skyriumi, pristatė bures išskleidusį obuolinį laivą. Kvietinių jaunimas kvietė prisėsti ant obuolinės sofos, o Kvietinių bendruomenė – įsiamžinti prie obuoliais išpuoštos sienelės.

„Kadangi Kvietiniuose turime profesionalią floristę Liną Ronkienę, idėja buvo jos. Suverti obuoliukus užtrukome apie dvi valandas, rėmo gamyba užtruko dar ilgiau“, – meno kūrinio gaminimo subtilybes komentavo Kvietinių skyriaus renginių organizatorė Reda Paulikienė.

Ji pasidžiaugė, kad savo eksponatą šventei pristatė ir Kvietinių jaunimo klubas „DaDa“. Jo atstovai atviravo, kad skulptūrai-sofai sukurti prireikė keturių valandų.

Agluonėnų seniūnijos skulptūra – etnografiniais elementais dekoruotas namelis, iš kurio buvo galima pasivaišinti obuolių sultimis.

Gargždų kultūros centras kvietė ragauti vaisius iš skulptūros-obuolio lentynėlių, o kino teatro „Minija“ kolektyvas pradžiugino aštuonkoju, „įsikūrusiu“ ant fontano krašto.

Jėgas suvienijo ir Gargždų miesto bendruomenė su seniūnija, prie kurių stalelio netrūko norinčių paragauti obuolių desertų. Iš aukšto dekoratyvinio stulpo jie kvietė skanauti obuolių sulčių.

Dvi skulptūras pristatė ir politinės partijos. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai sukūrė savo partijos simbolį – gandrą. Rajono liberalai, pasivadinę bendruomene „Nemiegam“, kvietė pasigrožėti Lietuvos teritorijos kontūrus vaizduojančia obuolių skulptūra, dekoruota Gediminaičių stulpais.

Į išskirtinį obuolinį kampelį kvietė užsukti rajono bibliotekininkai.

Gražiausia skulptūra šiemet komisija, kuriai atstovavo Klaipėdos rajono vicemerė Violeta Riaukienė, laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė ir dailininkė Ina Lukauskaitė, išrinko Vėžaičių seniūnijos kūrinį. Tiesa, ir pernai žiūrovai gražiausia skulptūra pripažino vėžaitiškių darbą.

Išskirtinis šių metų šventės akcentas – didžiulis puodas vietoje verdamos obuolienės, kurios paskanauti galėjo kiekvienas norintis.

Šventėje gerą nuotaiką užtikrino folkloro ansamblio „Kvėitys“, skrabalininko Regimanto Šilinsko ir legendinės grupės „Vairas“ pasirodymai.

 

Šventės akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,