Mano Gargždai



Apdovanojimų „Spindulys 2016“ finišo tiesiojoje – ir bendruomenė iš Klaipėdos rajono

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Brožių bendruomenės nuotr. Brožių bendruomenės nuotr.

Po karštų diskusijų konkurso „Lietuvos kaimo spindulys 2016“ komisija iš daugiau nei 100 paraiškų penktadienį atrinko ir patvirtino 24 kaimo bendruomenes, kurios varžysis paskutiniajame Žemės ūkio ministerijos įsteigtų apdovanojimų etape. Versliausios bendruomenės kategorijoje nominuota Klaipėdos rajono Brožių kaimo bendruomenė, teikianti išvažiuojamojo maitinimo paslaugą.

Kurios 8 kaimo bendruomenės už indėlį į krašto gerovę nusipelnė aukščiausio įvertinimo, spręsti galės kiekvienas, balsuodamas svetainėje www.spindulys2016.lt.

 

Į jau septintąjį kartą vykstančius „Lietuvos kaimo spindulio“ apdovanojimus aktyviai įsitraukė visa Lietuva. Paraiškų sulaukta net iš 37 savivaldybių. Aktyviausiai pretendentus apdovanojimams siūlė Vilniaus, Kaišiadorių, Klaipėdos, Elektrėnų, Ignalinos, Kauno, Šakių ir Zarasų rajonų savivaldybės.

„Toks kaimo bendruomenių aktyvumas teikiant paraiškas apdovanojimams ir jų nuveikti darbai labai džiugina. Tai rodo, kad kaimo vietovėse turime veiklių piliečių, kurie buriasi į bendruomenes ir stengiasi tiek dėl savo artimųjų, kaimynų bei draugų, tiek dėl valstybės. Būtent tokios aktyvios bendruomenės yra tikrosios klestinčios Lietuvos kūrėjos“, – džiaugėsi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Didžiausia konkurencija tarp bendruomenių susidarė apdovanojimų kategorijose „Už pozityvius pokyčius“ (25 paraiškos), „Už kultūros puoselėjimą“ (17 paraiškų), „Sveikiausia ir sportiškiausia bendruomenė“ (16 paraiškų).

Nors „Inovatyviausia bendruomene“ panoro pasivadinti vos 6 Lietuvos kaimo bendruomenės, vis tik, pasak komisijos narės, programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centro direktorės Linos Gumbrevičienės, sprendimą ir čia priimti nebuvo lengva. Beveik visos į šią kategoriją pretendavusios bendruomenės yra itin stiprios – vystančios inovatyvias veiklas, integruojančios modernias technologijas, sumaniai kuriančios darbo vietas bei skatinančios visos bendruomenės užimtumą.

„Iš patirties galiu pasakyti – važinėdama po kaimo vietoves puikiai matau, jog tie žmonės, kurie yra likę ir gyvena kaimuose, yra labai kūrybingi ir veiklūs. Vienintelis neigiamas dalykas – tai ta išlikusi keista baimė. Mes privalome sau kasdien priminti, kad esame laisvi, kad nebėra ko bijoti. Todėl visiems kaimo žmonėms norėčiau palinkėti to laisvės jausmo, daugiau drąsos ir pasitikėjimo savo idėjas įgyvendinti“, – pridūrė komisijos narė, lietuvių folkloro dainininkė Veronika Povilionienė, be kurios dainų neapsiėjo ir šis komisijos posėdis.

Savo nuomonę, kurioms 8 kaimo bendruomenėms turi atitekti „Lietuvos kaimo spindulio 2016“ statulėlės ir piniginiai prizai, gali išsakyti kiekvienas iš mūsų – iki rugsėjo 16 d. vyks viešas balsavimas svetainėje www.spindulys2016.lt.

„Lietuvos kaimo spindulio 2016“ nugalėtojai bus oficialiai paskelbti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje rugsėjo 27 d. Vilniaus Rotušėje.

Lietuvos kaimo bendruomenių apdovanojimai „Lietuvos kaimo spindulys 2016“ yra skirti padėkoti kaimo bendruomenėms, pasižymėjusioms savo veiklumu ir įnešusioms reikšmingą indėlį ne tik į savo regiono, bet ir į visos Lietuvos augimą verslo, inovacijų, kultūros, sveikatingumo, tradicijų puoselėjimo bei kitose srityse.

 

„Lietuvos kaimo spindulys 2016“ nominantai:

Versliausia bendruomenė

Antalieptės kaimo bendruomenė, Zarasų r.

Brožių kaimo bendruomenė, Klaipėdos r.

Budraičių bendruomenė, Kelmės r.

 

Inovatyviausia bendruomenė

Pilnų namų bendruomenė, Varėnos r.

Vilkyškių bendruomenė, Pagėgių

Margininkų bendruomenė, Kauno r.

 

Už kultūros puoselėjimą

Asociacija „Gasčiūnų kaimo bendruomenė“, Joniškio r.

Telšių r. Kaunatavo kaimo bendruomenė, Telšių r.

Abromiškių bendruomenė, Elektrėnų r.

 

Jaunatviškiausia bendruomenė

Asociacija Ilgių bendruomenė, Ignalinos r.

VO „Kiaunorių kaimo bendruomenė“, Kelmės r.

Pačkėnų krašto bendruomenė, Utenos r.

 

Už pozityvius pokyčius

Sigutėnų kaimo bendruomenė, Pakruojo r.

Parovėjos kaimo bendruomenė, Biržų r.

Plungės rajono Alsėdžių seniūnijos bendruomenė, Plungės r.

 

Už tradicijų puoselėjimą

Sudargo bendruomenės centras, Šakių r.

Vajasiškio bendruomenė, Zarasų r.

Kaimų bendruomenė „Betygala“, Raseinių r.

 

Už socialinį jautrumą

Žlibinų bendruomenė, Plungės r.

Užusalių kaimo bendruomenė, Jonavos r.

Sužionių bendruomenė, Vilniaus r.

 

Sveikiausia ir sportiškiausia bendruomenė

Tiskūnų bendruomenės centras, Kėdainių r.

Degaičių kaimo bendruomenė, Telšių r.

Kūlupėnų bendruomenės centras „Kūlupėnai“, Kretingos r.

3 komentarai

  • Teko ne kartą ragauti Brožių kaimo bendruomenės gaminamus patiekalus - tai tikrai gardūs gaminami patiekalai, bet svarbiausia, porcijos dvigubai didesnės ir dvigubai pigesnės nei kituose užeigose. Geriausi linkėjimai Brožių kaimo bendruomenei ir šauniausiam pagrindiniam virėjui ir receptų kūrėjui Mantui Virbauskui.
    ŠAUNUOLIAI

    Pranešti Vladas Trečiadienis, 2016 rugsėjo 14 08:48 Komentaro nuoroda
  • Taip , šioje kaimo bendruomenėje iškeptas ilgiausias ir skaniausias Klaipėdos rajone pyragas. Šio kepinio iniciatorius ir kepėjas gerai rajone žinomas - Mantas Virbauskas. Sėkmės jums.

    Pranešti Daiva Antradienis, 2016 rugsėjo 13 12:34 Komentaro nuoroda
  • Tai tikrai šauni bendruomenė. Joje yra įdarbintas ne vienas bendruomenės narys. Bendruomenė gamina puikius kaimiškus patiekalus ir išvežioja pagal užsakymus.

    Pranešti Robertas Antradienis, 2016 rugsėjo 13 12:23 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 150 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,