Logo
 Spausdinti šį puslapį

Švęsti Rudens lygę – į Dreverną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

    Rugsėjo 24-ąją (šeštadienį) Drevernoje bus švenčiama Rudens lygė, metas, nuo kurio nakties trukmė jau tampa ilgesnė už dienos trukmę ir toliau ilgėja.

 

Amatininkų gildija „Krikragaa“ inicijuoja projektą „Drevernos rudens lygė“ jau trečius metus iš eilės. Renginio programoje apjungiama kultūra ir menas, drąsiai gretinami tradicinio folkloro elementai, profesionalūs ir mėgėjiški teatriniai veiksmai, kino bei animacijos seansai, šiuolaikinės instaliacijos bei parodos. Programą vainikuoja ugnies skulptūros deginimas, po kurio visi kviečiami praleisti naktį tradicinių šokių sūkuryje.

Gildijos nariai kasmet kelia sau vis didesnius iššūkius ir šiemet stato net 20 metrų ilgio ir 8 metrų aukščio baltiškųjų simbolių ugnies skulptūrą. Jos statyba subūrė ne tik „Krikragos“ narius, bet ir menininkus bei savanorius iš Lietuvos, Ispanijos ir Vokietijos, kurie jau darbuojasi kūrybinėje stovykloje Drevernoje.

    Šventės metu netrūks įdomių renginių. J.Gižo etnografinėje sodyboje planuojama šventės pradžia su Priekulės E.Vicherto teatro studija, Drevernos „Žvejytėmis", Klaipėdos EKC folkloro ansambliu „Kuršių ainiai". Taip pat čia vyks susitikimas su etnologu Rimantu Balsiu, bus pristatyta etnodokumentika.
    Senajame uoste veiks kino ir animacijos kambarys, dėmesį kaustys ugniniai lygiadienio virsmai, teatro „Apeironas" parengtos lietuvių liaudies siaubo pasakų interpretacijos.
    Drevernos kultūros namuose veiks fotoparoda „Ragu per dangų", lauks eisena į senąjį uostą ir tradicinių šokių naktis.

 

    Detali šventės programa – galerijoje:

 

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,