Mano Gargždai



Gargždų krašto muziejus dalyvavo tarptautinėje konferencijoje Švedijoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dalyvių nuotrauka Dalyvių nuotrauka

    Rugsėjo 13-16 dienomis Kalmaro mieste Švedijoje vyko tarptautinė konferencija, sutraukusi daugiau nei 200 dalyvių iš 18 pasaulio valstybių. Konferenciją rengė „Bridging Ages" organizacija, kurios tikslas yra mokyti istoriją kitaip.


    Pasitelkiant kelionės laiku metodą, kuriamos edukacijos įvairaus amžiaus grupėms. Konferencijos metu aptarta šios edukacijos metodologija, pateikti dalyvių pavyzdžiai, taip pat kreiptas didelis dėmesys į pabėgėlių problemą tiek praeityje, tiek ir reflektuojant tai į dabarties rėmus.
    Tad konferencijos metu visiems dalyviams teko sudalyvauti kelionė laiku renginyje, nukeliančiame į 1945 metus, kuomet švedai prisiėmė atsakomybę priimti dideles grupes žydų ir kitatikių, bei kitų socialiai jautrių asmenų is koncentracijos stovyklos Vokietijoje.
    Dalyviams teko apsirengti ano laikmečio rūbus ir įsikūnyti į savo personažus – švedus, laukiančius atplaukiančių pabėgėlių ir diskutuojančius, kaip juos teks priimti ir integruoti į visuomenę. Renginio metu susidurta su nemažai iššukių, paskatinusių kitomis akimis pažvelgti į šiandieninę pabėgėlių problemą, užklupusią visą senąjį žemyną.
    Gargždų krašto muziejaus muziejininkai iš konferencijos grįžo motyvuoti, prisipildę didelį žinių bagažą ir idėjų, kaip pritaikyti tokį metodą muziejaus veikloje. Taipogi muziejininkai šiuo metu dalyvauja tarptautiniame projekte su Suomija, Latvija ir Estija, iš kurių semiasi žinių apie kelionės laiku edukacijas bei tikisi plėtoti bendrystę su projekto dalyvėmis ir ateityje.


Dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 302 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,