Mano Gargždai



Gribžiniuose vyko Grybų šventė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Nuostabiais orais lepinantis rugsėjis sukvietė Gribžinių kaimo bendruomenės narius į tradicinę Grybų šventę, kuri rengiama jau trečius metus.

 

Gribžinių bendruomenė, būdama Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos rengiamo konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2016" dalyvė, Grybų šventės dienai pasirinko paskutinįjį rugsėjo sekmadienį, kuris yra minimas kaip keliautojų ir vairuotojų diena. Ta proga, bendruomenė siekė ne tik švęsti, bet ir ugdyti pėsčiųjų, dviratininkų, vadeliotojų drausmę keliuose, skatinti šviesą atspindinčių priemonių ir žibintų tamsoje naudojimą, mokyti tas priemones teisingai naudoti.

Šventėje svečių būrį papildė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio specialistė Asta Zbarauskienė. Jos paraginti vaikai drąsiai demonstravo atšvaitų nešiojimo būdus. Paaugliai patikino, kad žino, kokie atšvaitai turi būti dedami ant dviračių.

Gribžinių bendruomenė džiaugėsi galėdama nuoširdžiai padėkoti VĮ „Regiono keliai" atstovui Gintarui Ramanauskui, kuris kiekvienam konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2016" renginiui parūpina ne tik atšvaitų, šviesą atspindinčių liemenių, bet ir kitų edukacinių prizų. Jo dėka renginys tapo prasmingesnis ir turiningesnis.

Po prasmingų pamokų apie saugų eismą Gribžinių bendruomenė vaišino svečius ir dalyvius ant laužo virta grybų sriuba bei naminiais patiekalais iš grybų. Visi džiaugėmės, kad net ir tokį vėlyvą rudenį Gribžinių kaime auga ne tik grybai, bet ir saugų eismą išmananti jaunoji karta.

Ačiū visiems dalyviams ir svečiams, praturtinusiems Grybų šventės popietę.

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,