Mano Gargždai



Išankstiniame balsavime Klaipėdos rajono rinkėjai balsuoja aktyviai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi R.Rapalienės nuotr. Asociatyvi R.Rapalienės nuotr.

Vakar, trečiadienį, prasidėjo Seimo rinkimų išankstinis balsavimas. Klaipėdos rajono rinkėjai nesnaudžia ir ypač aktyviai skuba pareikšti savo nuomonę, kas ateinančius ketverius metus turėtų valdyti Lietuvą.

                      

Primename, kad visi, kurie negalės balsuoti rinkimų dieną (spalio 9-ąją), tai dar gali padaryti šiandien, spalio 6 d., savivaldybių pastatuose iki 20 valandos. Klaipėdos rajone norintieji balsuoti iš anksto laukiami Savivaldybės Metrikacijos skyriaus salėje (Klaipėdos g. 2, Gargždai).

Gargždų apygardos Nr. 31 rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas portalui mano-gargzdai.lt sakė, kad Klaipėdos rajono gyventojai yra aktyvūs.

„Vakar balsuoti atėjo 298 rinkėjai. Iš jų 246 – mūsų apygardos rinkėjai, 52 – iš kitų Lietuvos apygardų. Daugiausia pastarųjų rinkėjų priklausė Danės 23-iajai apygardai“, – kalbėjo Z.Bitinas.

Gargždų apygardos Nr. 31 rinkimų komisijos pirmininkas teigė, kad atsikvėpti nebūna kada, nes žmonės balsavimo vietos duris varsto be paliovos, nors didesnių eilių ir nebuvo susidarę.

„Šiandien, per pirmąją darbo valandą, balsuoti atėjo 35 žmonės“, – nurodė Z.Bitinas.

Jis pridūrė, kad didesnių nesklandumų išvengta, nepastebėta ir pažeidimų.

2012 m. Seimo rinkimuose pirmąją išankstinio balsavimo dieną Klaipėdos rajone balsavo 137 rinkėjai, antrąją – 402.

                    

Pranešama, kad savo politinę valią išankstinio balsavimo metu Vilniaus savivaldybėje jau pareiškė ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Rinkimai – tai Lietuvos galimybė nuspręsti, kaip gyvensime ateinančius ketverius metus. Kiekvienas balsas – labai svarbus, todėl likti valstybės kūrimo nuošalėje tikrai negalima. Kviečiu visus balsavimo teisę turinčius žmones ateiti į rinkimus ir nuspręsti, kam patikėsime savo ateitį. Niekas kitas už mus to nepadarys“, – valstybės vadovė pakvietė žmones aktyviai dalyvauti rinkimuose ir paragino visus balsuoti atsakingai.

                      

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad balsuojant iš anksto, būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, geriausia, – asmens tapatybės kortelę. Šiuose išankstiniuose rinkimuose rinkėjo kortelę ir biuletenio išdavimo dokumentus pakeis vienas jungtinis dokumentas, – Išankstinio balsavimo lakštas.

Trečiadienį prasidėjo ir balsavimas specialiuose paštuose – gydymo, socialinės rūpybos įstaigose, karo tarnybos ar laisvės atėmimo vietose.

Balsavimas specialiuose paštuose, kaip nurodo VRK, vyks spalio 5–7 d. nustatytomis darbo valandomis. Pašto darbuotojui, išduodančiam rinkimų dokumentus, reikia pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Balsuoti specialiuose paštuose gali tik rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros (išskyrus ambulatorines), socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atlieka privalomąją ar tikrąją karo tarnybą, yra misijose ir todėl negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę, arba atlieka arešto ar laisvės atėmimo bausmę ar yra areštinėse, tardymo izoliatoriuose.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 362 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,