Mano Gargždai



Tarybos posėdis – be didesnių netikėtumų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Politikai apsvarstė 46 klausimus ir 2 informacijas. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Politikai apsvarstė 46 klausimus ir 2 informacijas. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Rugsėjo pabaigoje Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariai vėl sugužėjo į posėdį. Šį kartą jie iš viso apsvarstė 46 klausimus ir 2 informacijas. Tiesa, 9 iš šių klausimų į darbotvarkę įtraukti kaip papildomi, tad kai kurie politikai neslėpė pasipiktinimo, kad nebūta laiko išanalizuoti svarbios informacijos.

 

Mokslo centre bus laukiami ir rajono vaikai

Į darbotvarkę nebuvo įtrauktas klausimas dėl panaudos sutarties su VšĮ „Priekulės bendruomenės užimtumo centru“ nutraukimo ir turto panaudos sutarties su Klaipėdos rajono savivaldybės Priekulės pirminės sveikatos priežiūros centru sudarymo. Dar prieš posėdį buvo išplatintas kreipimasis į Tarybos narius, kad šis klausimas slepia ketinimą susidoroti su nevyriausybine organizacija (skaitykite čia).

Be diskusijų nutarta pritarti bendradarbiavimo sutarčiai kuriant ir įveiklinant gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų ir eksperimentinės veiklos atviros prieigos centrą Klaipėdos apskrities teritorijoje. Kaip nurodoma sprendimo projekto aiškinamajame rašte, šio centro 4 laboratorijų įrengimui Švietimo ir mokslo ministerija numato skirti ne mažiau kaip 400 000 Eur. Klaipėdoje įkūrus gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo (STEAM) centrą, kaip Klaipėdos universiteto struktūros padalinį, jo aplinkos išlaikymas bus finansuojamas universiteto lėšomis, o Klaipėdos rajono savivaldybė įsipareigojo finansuoti STEAM centro teikiamas ugdymo paslaugas pagal ugdymo valandos įkainį ir jį lankysiančių Klaipėdos rajono savivaldybės mokinių skaičių. Klaipėdos rajono savivaldybės mokykloms papildomų lėšų reikės ir mokinių pavėžėjimui į šio centro veiklas.

 

Ir atsisveikino, ir pasveikino

Posėdyje vieningai nutarta pritarti, kad būtų atleistas Kretingalės pagrindinės mokyklos direktorius Klemensas Jonikas. Darbo sutartis nutraukta darbuotojo pareiškimu. K.Jonikui iš Savivaldybės biudžeto lėšų pavesta išmokėti kompensaciją už 42 kalendorines dienas nepanaudotų kasmetinių atostogų. Nuo spalio 3 d. mokyklos direktoriaus pareigas laikinai eina direktoriaus pavaduotojas ugdymui Mindaugas Mockevičius. Jam už laikinai nesančio darbuotojo funkcijų vykdymą skirta 25 proc. priemoka prie tarnybinio atlyginimo.

Kitos įstaigos taip pat sulaukė naujienų. Vieningai balsuota skirti Danutę Ruškytę nuo rugsėjo 30 d. eiti Gargždų muzikos mokyklos direktoriaus pareigas, o Laimą Navickienę nuo spalio 3 d. eiti Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos direktoriaus pareigas.

 

Veiklai – patalpos

Be diskusijų neapsieita aptariant Klaipėdos rajono savivaldybės strateginio veiklos plano 2016-2018 m. programų pakeitimus. Buvo pasiūlyta ieškoti galimybių skirti lėšų apšvietimo linijai įrengti Veiviržėnų seniūnijos Šalpėnų kaime, Draugystės gatvėje. Prašoma suma – 10,3 tūkst. Eur. Tai sukėlė kai kurių politikų pasipiktinimą, mat ši priemonė įrašyta į Kelių ir gatvių apšvietimo linijų įrengimo eiliškumo iki 2025 m. sąrašą 15-u numeriu. Tarybos nariai piktinosi, kad kitų gyvenviečių atžvilgiu toks elgesys yra netinkamas. Visgi buvo nubalsuota už strateginio veiklos plano pakeitimus, greičiau permainų sulauks ir Šalpėnai.

Tarybos nariai posėdyje nutarė pasirašyti turto panaudos sutartį su asociacija „Dauparų bendruomenė“. Asociacijai 5 metams valdyti panaudos pagrindais perduotas katilinės pastatas, esantis Gobergiškės kaime. Jį žadama renovuoti bendruomenei vykdant įvairius vietos ir tarptautinius projektus, taip pat prašant vietinių verslo struktūrų pagalbos bei bendruomenės prisidėjimo.

Taip pat nuspręsta 5 metams perduoti Gargždų atviram jaunimo centrui valdyti panaudos pagrindais dalį kultūros namų patalpų, esančių Klaipėdos g., Priekulėje. Motyvuojama, kad Priekulės jaunimo erdvėje įsteigtas 0,5 etato jaunimo darbuotojas turės kabinetą, be to, jaunimas turės kur susirinkti, galės toliau vykdyti projektines veiklas.

 

Atsiskaitė ne visi

Tarybos narių sprendimu, pakoreguotas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų panaudojimo 2016 m. vietinės reikšmės keliams (gatvėms) tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti objektų sąrašas.Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Aistė Daukantienė nurodė, kad dėl kilusio ginčo tarp rangovo ir techninio prižiūrėtojo seniūnijos šiemet negalės įsisavinti lėšų sankasų ir pralaidų remontui.

„Paskutinis šansas – pakeisti sąrašą ir perkelti lėšas kapitalui formuoti, tai yra galime perkelti Užuovėjos gatvės darbams sumas, kurias laikinai „nuimame“ nuo seniūnijų. Lėšos bus atstatytos 2017 m.“, – informavo A.Daukantienė.

Be to, posėdyje Tarybos narys Raimondas Simonavičius atkreipė Klaipėdos rajono savivaldybės etikos komisijos dėmesį, kad 11 Tarybos narių nepateikė veiklos ataskaitų už 2015 m., dar 11 tai padarė pavėluotai. Primename, kad rinkėjams Tarybos nariai atsiskaito ne rečiau kaip vieną kartą per metus iki birželio 1 dienos.

 

Kitas Tarybos posėdis vyks spalio 27 d.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,