Mano Gargždai



Vaikus kūrybiškai supažindino su aplinkosauga

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Albinos Ananjevos nuotr. Albinos Ananjevos nuotr.

    Spalio 7 d. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko VšĮ „RV Agentūra" ir VšĮ „Žaliasis taškas" organizuotas renginys „Kita forma bibliotekose". Renginyje dalyvavo Gargždų „Minijos" progimnazijos 3e ir 3d klasės moksleiviai (mokytojos B. Šutinienė ir A. Paleckienė) ir Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos 2b klasės moksleiviai (mokytoja R. Jeriomenkienė).

 

    Renginio metu buvo aptartos aplinkosaugos problemos, diskutuojama, kaip mažinti besaikį vartojimą, kokia yra rūšiavimo ir antrinio atliekų panaudojimo nauda. Perskaitytos dvi paskaitos „Kita forma, kitoks požiūris į aplinką" (pranešėja Vaida Griškevičienė) ir „Rūšiuoti – tai nesudėtinga" (pranešėja Liepa Vaitkevičiūtė). Išklausę teorinę dalį mokiniai aktyviai dalyvavo smagioje viktorinoje, kurioje teisingai atsakiusieji į klausimus buvo apdovanoti VŠĮ „Žaliasis taškas" įsteigtais prizais. Antroje renginio dalyje mokiniai kartu su dailininke edukologe Rūta Mikalonytė praktiškai išbandė antrinio panaudojimo džiaugsmą ir eko dirbtuvėse iš popieriaus ir tekstilės atliekų gamino asmeninį knygos skirtuką.
    „Šis seminaras – puiki proga pažinti mus supančią gamtą, sužinoti, kokios grėsmės jai, o kartu ir mums kyla, kai netinkamai tvarkome atliekas. Be to, jo metu vykstančios dirbtuvės įdomios ne tik suaugusiems, bet ir vaikams – tai lengvas ir žaismingas būdas įtraukti juos į aplinkosauginę veiklą. Vaikai užsiima kūryba, lavina savo motorinius įgūdžius, o tuo pat metu klauso ir kaupia pranešėjų skleidžiamą informaciją, kurią tikslingai panaudoję po paskaitos vykstančioje viktorinoje gali laimėti simbolinius partnerių prizus. Manau, kad biblioteka yra vieta, kurioje į žodį „kultūra" galime pažvelgti plačiau, juk tai ne tik menas ir žinios, tai mūsų elgsena, kurią ugdyti negali būti nei per anksti, nei per vėlu. To šiuo renginiu ir siekiame – plėsti žmonių požiūrį į aplinką, vartojimą ir daiktų, šiuo atveju knygų, saugojimą. Norime, kad žmonės daiktus labiau vertintų ir jiems suteiktų prasmę, šiais laikais tai labai dažnai pamirštama" – kalbėjo VšĮ „RV Agentūra" direktorė ir viena iš renginio organizatorių Vaida Griškevičienė.

 

    Albinos Ananjevos nuotraukos (daugiau rasite čia):

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,