Logo
 Spausdinti šį puslapį

Atvirai apie jausmus – knygoje „Mano širdis ir kitos juodosios skylės“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Knygos viršelis. Knygos viršelis.

    Rubrikoje „Dalinuosi" įžvalgomis apie Jasmine Warga knygą „Mano širdis ir kitos juodosios skylės" dalinasi Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos Ib klasės moksleivė Viltė Dargytė.

 

    Jasmine'os Warga knyga „Mano širdis ir kitos juodosios skylės" – istorija apie du internete susipažinusius paauglius – Uzelę ir Romaną. Ne, jie nesusipažino kažkokioje paauglių pažinčių svetainėje ieškodami draugų. Abu paaugliai serga sunkia depresija, paveikti žiaurių praeities įvykių ir svetainė, kuri juos suvedė, yra pavadinimu „Sklandus pasitraukimas". Tai tinklalapis, padedantis surasti žmogų, kuris kartu su tavimi norėtų pasitraukti iš gyvenimo.
    Abu veikėjai yra labai skirtingi: Uzelė – tyli, intravertiška fizikos entuziastė, ir Romanas – labai geras sportininkas, turintis daug draugų ir gerai sutariantis su žmonėmis. Man patiko rašytojos idėja padaryti juos tokius skirtingus ir parodyti, kad bet kas gali turėti tokių minčių nepaisant jo charakterio, išvaizdos ar socialinės padėties. Taip pat patiko, kad iš jų tarpusavio bendravimo ir minčių tikrai galima suprasti, kad jie tikrai turi rimtų psichologinių problemų, tačiau kitiems žmonėms jie nesukelia įtarimo ir kai kuriose situacijose jie juokiasi ir atrodo laimingi. O tai reiškia, kad iš tiesų labai sunku yra pasakyti, ar žmogus turi psichinį sutrikimą vien į jį pažiūrėjus ar pasikalbėjus.
    Šioje knygoje labai atvirai kalbama apie veikėjų jausmus ir išgyvenimus, per visą pasakojimą yra išlaikomas niūrumas ir intriga išlieka iki paskutinio puslapio. Pati knygos istorija tikrai nėra sudėtinga, tačiau jų mintys gali pasirodyti labai niūrios ir nesuprantamos kai kuriems skaitytojams. Todėl ją labiau rekomenduočiau žmonėms, kurie kažkaip galėtų susieti save su šiuo pasakojimu ir nori pasijusti labiau suprasti arba tiems, kurie yra tikrai empatiški žmonės ir nori patys labiau suvokti, ką reiškia gyventi sergant depresija.

 

    Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi".

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,