Mano Gargždai



„Minijos“ progimnazijos moksleiviai mokėsi kitoniškai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Moksleiviai džiaugėsi netradicinėmis pamokomis. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr. Moksleiviai džiaugėsi netradicinėmis pamokomis. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr.

Ar tu žinai, kad per tris dienas galima išmokti laisvai bendrauti užsienio kalba? Ar tu žinai, kad per tris dienas gali sužinoti, kad tu gali groti, dainuoti, šokti ir sukurti pasirodymą? Ar žinojai, kad yra tam tikros taisyklės kaip padovanoti gėlę? Ar žinai, kad V.Šekspyras parašė 154 sonetus ir nė karto per savo gyvenimą nebuvo nuvykęs į Veroną? Ar  žinai, kad garsusis balkonas iš „Romeo ir Džiuljetos“ egzistavo tik autoriaus vaizduotėje?

 

Atsakymus į šiuos ir dar daugelį kitų klausimų „Minijos“ progimnazijos 5–8 klasių mokiniai sužinojo, atrado, išsiaiškino, pamatė ir išgirdo netradicinės užsienio kalbų dienos „Būti ar nebūti? „Hamletas“, V.Šekspyras“ metu.

Prisijungdami prie pasaulinės Britų tarybos programos „Šekspyras gyvas” (angl. Shakespeare lives) renginių Lietuvoje, skirtų paminėti 400-ąsias kūrėjo mirties metines, progimnazijos mokiniai turėjo galimybę susipažinti su genialaus kūrėjo gyvenimo faktais, pažiūrėti filmą „Romeo ir Džiuljeta“, dalyvauti viktorinoje, kūrybinių dirbtuvių metu iliustruoti matytą filmą ir savo ranka kaligrafiškai išvedžioti raides perrašant sonetus. Progimnazijos antrojo aukšto fojė papuošė V.Šekspyro gyvenimo laikotarpio apdarų maketai, prie kurių noriai fotografavosi ir mokiniai, ir mokytojai. Liūdna piemenaitė, pastatyta prie koridoriaus durų, tarsi kvietė stabtelėti, sulaikyti žvilgsnį ties rašytojo portretu ir paskaityti elegiškų eilių:

Dviejų širdžių ištikima draugystė

Jokių nepaiso kliūčių kelyje.

Juk meilė dar – ne meilė, jeigu ją

Sutriuškina klasta ir išdavystė

Puikią pamoką apie V.Šekspyrą septintokams vedė J.Lankučio bibliotekos direktoriaus pavaduotoja, tikra žodžio meistrė Diana Ciparienė. Pamoka pralėkė akimirksniu, bet atminty išliko šekspyriška frazė „Atkaklumu pasieksi greičiau nei skubumu“.

Ši diena buvo kitokia dar ir dėl to, kad po mokyklą vaikštinėjo ir nesuprantama kalba kalbėjosi būreliai mokinių iš Danijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos. Kartu su NORD JUNIOR+ programos „Mainai visiems“ dalyviais „Minijos“ progimnazijos mokiniai paminėjo Kalbų dieną. Tą dieną praktiškai pasitvirtino patarlė „Moki žodį – žinai kelią“. Ne vienas svečios šalies mokinys prašė nurodyti kelią iki aktų salės ar...tualeto.

O salėje šurmuliavo tikras „tautų katilas“. Įvairių tautybių, odos spalvos, skirtingų kalbų atstovai rado bendrą kalbą per šokį, muzikavimą, dainavimą. Pasirodo, viskas įmanoma per tris dienas. Reikia noro ir motyvacijos.

Nuo ko priklauso mokinių motyvacija? Kas gali rodyti, kad ugdymas yra sėkmingas? Atsakymas – mokiniai, kurie noriai įsitraukia į pamokos veiklas, kurie susiskirsto tam tikromis grupėmis konkrečiai veiklai atlikti, mokiniai, kurie kūrybiškai mąsto. Mokytojai ieško darbo būdų, metodų, netradicinių aplinkų, kad mokiniams sukeltų naujų minčių, paskatintų sužinoti naujų dalykų ar rasti geresnį žinių ar gebėjimų pritaikymo būdą.

Mes – už netradicines pamokas!

 

Netradicinių pamokų akimirkos – Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 420 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,