Mano Gargždai



Klaipėdos rajono rinkėjai P.Gražuliui tarė „ne“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Pakartotinių rinkimų dieną balsuoti atėjo 36,53 proc. Gargždų apygardos rinkėjų. S.Ulvikienės nuotr. Pakartotinių rinkimų dieną balsuoti atėjo 36,53 proc. Gargždų apygardos rinkėjų. S.Ulvikienės nuotr.

Vakar, sekmadienį, šalies rinkėjai skubėjo prie balsadėžių – vyko Seimo rinkimų antrasis turas. Gargždų vienmandatėje apygardoje varžėsi save kandidatu iškėlęs „tvarkietis“ Petras Gražulis ir „valstietis“ Bronius Markauskas. Žymia balsų persvara Klaipėdos rajono gyventojai pademonstravo, kad atėjo metas permainoms – palaikė B.Markauską.

 

Rinkimai – neišskirtiniai

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovą B.Markauską iš viso balsavo 7 787 rinkėjai arba 55,39 proc. nuo dalyvavusių rinkėjų. B.Markauskas laimėjo visose Gargždų apygardos apylinkėse, išskyrus Žadeikių, Daukšaičių, Pėžaičių ir Šalpėnų.

Už penktą kartą dėl Seimo nario mandato Gargždų vienmandatėje apygardoje kovojusį P.Gražulį iš viso balsavo 5 853 rinkėjai (41,63 proc.). Beje, P.Gražulis į Seimą jau išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą.

Kaip skelbia VRK, pakartotinių rinkimų dieną balsuoti atėjo 36,53 proc. Gargždų apygardos rinkėjų.

Gargždų apygardos Nr. 31 rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas portalui mano-gargzdai.lt teigė, kad šie rinkimai nebuvo išskirtiniai – apsieita be incidentų ir skundų, antrojo turo metu ir techninių nesklandumų būta mažiau.

„Šį kartą nestrigo programa, niekas negedo. Ir visi jau pasipraktikavę buvo. Darbus baigėme apie 1 val. nakties“, – kalbėjo Z.Bitinas.

Komisijos pirmininkas aiškino, kad ir balsų perskaičiavimas negrėsė, nes kandidatus skiria didelis skirtumas.

Tiesa, anot Z.Bitino, visi darbai dar nebaigti. Jis ir buhalterė dirbs dar apie mėnesį laiko – laukia buhalterijos tvarkymas, didžiuliai kiekiai dokumentų ir pan.

 

Rajono neapleis

P.Gražulis naujienų portalui mano-gargzdai.lt tvirtino, kad jo pralaimėjimą lėmė pokyčių siekis.

„Matome, kad visoje Lietuvoje žmonės nori permainų, už jas balsavo. Aš – kaip ir nenuliūdęs, vis vien kažkas turi pralošti. Šį kartą – aš. Tragedijos dėl to nedarau“, – savo nuotaiką komentavo nuo 2000 m. Gargžduose renkamas politikas.

Jo įsitikinimu, darbų šią kadenciją buvo padaryta nemažai, tačiau kylanti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos „banga“ lėmė tokią nepalankią rinkimų baigtį jam ilgą laiką ištikimoje Gargždų apygardoje.

„Tie darbai gal konkrečiai ne žmogui. Kiek aš kalbėjau susitikimuose su žmonėmis, tai jie klausia: „O kas man iš to kelio?“ Jam svarbiausia, kad asmeniškai būtų kažkas padaryta: atlyginimas didesnis, mokesčiai mažesni, pragyvenimas lengvesnis, pensija didesnė. Padidinta nemažai ta minimali alga, bet žmonių netenkino matyt“, – rinkėjų pasirinkimo motyvus svarstė P.Gražulis.

 

P.Gražulio rinkimų būstinėje vyravo liūdna nuotaika. S.Ulvikienės nuotr.

 

Nors ir neišrinktas Gargždų apygardoje, P.Gražulis patikino Klaipėdos rajono neapleisiantis: „Kaip bendravome, taip ir bendrausime. Neapleisiu Gargždų, bendrausime ir su valdančiąja koalicija. Vis tiek esu Seimo narys, kuo galėsiu, tuo prisidėsiu. Vakar pasveikinau B. Markauską, manau, kad dirbsime kartu rajono labui. Šiandien jo galimybės yra didesnės. Džiaugtis reikia“.

 

Planuoja darbus

Pergalę iškovojęs „valstietis“ B.Markauskas pirmiausia padėkojo visiems balsavusiems ir jį palaikiusiems už pasitikėjimą. Jo teigimu, šie rezultatai įpareigoja ne šventimui, bet tolimesniam darbui. Tam jis esą nusiteikęs ir pasiruošęs.

Pasiteiravus, kokie pirmiausia darbai laukia savivaldoje ir Seime, B.Markauskas teigė: „Pirmiausia susitiksiu su meru, Administracijos darbuotojais ir bandysiu išsiaiškinti, kuo galėčiau prisidėti prie Savivaldybės darbų kaip vienmandatėje apygardoje išrinktas Seimo narys. Seime pirmiausia laukia Vyriausybės programos ir priemonių plano parengimas, biudžeto tvirtinimas“.

B.Markausko komanda nusiteikusi pakiliai. 

 

B.Markauskas tvirtino dar nežinąs, ar jam bus patikėtas Žemės ūkio ministro postas.

„Viskas priklausys nuo to, kaip susidėlios koalicija. Jei tapčiau Žemės ūkio ministru, žinoma, dėl įtemptos darbotvarkės rajone galėčiau lankytis rečiau. Tačiau noriu nuraminti, kad bet kokiu atveju čia dirbs profesionali komanda, tad tikrai apygarda nebus pamiršta“.

 

P.Gražulis Gargžduose į Seimą rinktas nuo 2000 metų. 1996 m. Gargždų apygardoje jį iškėlė Lietuvos krikščionių demokratų partija. Pirmųjų savo rinkimų jam vienmandatėje apygardoje laimėti nepavyko. Vėliau keturis kartus gargždiškiai P.Gražuliui suteikdavo mandatą jiems atstovauti Seime.

 

Gargždų rinkiminės apygardos rinkėjų balsavimo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 655 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,