Mano Gargždai



Gargždus nušvies antroji Žibintų šventė

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Praėjusių metų šventės akimirka. Simos Ulvikienės nuotr. Praėjusių metų šventės akimirka. Simos Ulvikienės nuotr.

Spalio 28 d., penktadienį, nuo 18 val. gargždiškius ir miesto svečius suburs antroji Žibintų šventė, organizuojama Gargždų bendruomenės.

 

Visi kviečiami kurti žibintus ir kartu papuošti Klaipėdos gatvę šiltomis ugnelėmis.

„Padovanokime sau ir kitiems nuostabių akimirkų, praskaidrinkime rudens darganą ir tamsą. Žibintų šviesa įžiebkime ir bendrystei kviečiančią simbolinę ugnelę gargždiškių širdyse, šeimose, namuose“, – ragina Gargždų miesto bendruomenė.

Žibintus norintieji gali gaminti iš pačių įvairiausių medžiagų: moliūgų, kitų daržovių, stiklinius ar skardinius, pastatomus ar pakabinamus.

Žibintais bus papuošta Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjos atkarpa nuo J. Janonio gatvės iki „Blyninės“.

Gargždų bendruomenės pirmininkė Violeta Gedgaudienė tvirtino, kad pernai buvo tikėtasi, jog į pirmąją Žibintų šventę gyventojai atneš apie 50 žibintų, tačiau sulaukta 800, tad ji sakė, kad sunku prognozuoti, kiek jų Gargždus papuoš šiais metais.

Paklausta, ar nesibaiminama, kad dalis žmonių pasirinks tą patį savaitgalį Švėkšnoje vyksiančią Moliūgų-žibintų ir šviesos šventę, V.Gedgaudienė tvirtino, kad šie renginiai skiriasi – Švėkšnoje dominuoja moliūgai, o Gargžduose – savos gamybos įvairūs žibintai.

zibintai

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,