Mano Gargždai



VšĮ „Versli Lietuva“ lankėsi Gargžduose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Šį trečiadienį Klaipėdos rajono savivaldybėje vyko VšĮ „Versli Lietuva“ organizuotas renginys, kuriame, be nemažo būrio susirinkusių verslo atstovų, taip pat dalyvavo meras Vaclovas Dačkauskas ir jo pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

 

Meras V. Dačkauskas, tardamas sveikinimo žodį, apžvelgė ekonominę situaciją Klaipėdos rajone, apibūdino verslo plėtros tendencijas, dėkojo už nuolatinę paramą Savivaldybei organizuojant įvairius renginius ir kitomis progomis.

Klaipėdos rajone – vienas iš mažiausių respublikoje bedarbystės procentas – 5,2 proc. Esame ketvirti pagal tiesiogines užsienio investicijas, − tad iš tiesų rajone palankios sąlygos verslui kurtis, plėtotis, taip pat ir atvykti čia gyventi, rasti darbo, užsidirbti ir – kas žino – radus gerą idėją, susikūrus savo verslo planą – pačiam tapti verslininku.

Būtent viešoji įstaiga „Versli Lietuva“ padeda kiekvienam – tiek pradedančiam, tiek jau įkūrusiam savo verslą ir ieškančiam naujų galimybių – pavyzdžiui, atrasti naujų eksporto rinkų. Apie tai kalbėjo „Verslios Lietuvos“ generalinė direktorė Rūta Pentiokinaitė ir projektų vadovas Simonas Aleksandravičius.

„Lietuvos įmonės turi užsiimti ne tik subranga, t. y. gaminti produktų dalis, kurios paskui surenkamos tose šalyse, kurios turi ryšių, rinkų ir savo žinomus prekių ženklus, bet pačios įgyti kompetencijų, išsiugdyti savivertę ir susikurti tokius prekių ženklus, kurie padėtų augti joms pačioms ir kurti didesnę pridėtinę vertę, - nes dabar pridėtinę vertę Lietuvoje daug didesnę kuria užsienio kapitalo įmonės, - kalbėjo S. Aleksandravičius, akcentuodamas, kad didesnę pridėtinę vertę, mažiau atlikdama nuo užsienio įmonių, Lietuvoje kuria maisto pramonė – būtent dėl to, kad turi savo prekių ženklus, kurie jau atpažįstami ir vertinami užsienio rinkose.

Ką daryti, kad verslą būtų galima sėkmingai įkurti ir plėtoti? Pirmiausia – kurti verslo planą, pasinaudojant „Verslios Lietuvos“ teikiamomis verslo plano ir mokesčių skaičiuoklėmis bei specialistų pagalba. Čia verslininkai atras galimybių dalyvauti tarptautinėse parodose,  „Verslios Lietuvos“ analitikai padės ištirti užsienio rinkas, gaus konsultacijų dėl dalyvavimo klasteriuose galimybių ir daug kitos pagalbos.

„Verslios Lietuvos“ vyr. projektų vadovas Darius Lasionis aptarė 5 sėkmingo eksportuotojo iššūkius, o UAB „Progresyvūs verslo sprendimai“ verslo plėtros vadovas Giedrius Valuckas kalbėjo apie įmonės procesų valdymą ir jų įtaką eksporto rodikliuose.

Po pranešimų verslininkai gavo daug diskutavo ir gavo naudingų individualių konsultacijų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,