Mano Gargždai



„Ąžuoliukas“ atšventė 50-ąjį jubiliejų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Svečius džiugino įstaigos vaikų ir moterų ansamblio „Giliukas“ koncertas. R.Rapalienės nuotr. Svečius džiugino įstaigos vaikų ir moterų ansamblio „Giliukas“ koncertas. R.Rapalienės nuotr.

Šventinė nuotaika ir šurmulys, sveikinimai bei gausūs linkėjimai visą šią savaitę aidėjo Gargždų lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“. Tam yra svari priežastis – įstaiga mini 50-ies metų jubiliejų.

 

Gražią sukaktį darželio bendruomenė pasitiko su džiaugsmu: langus padabino karpiniais – gilių kekėmis, iš vaikų atneštų obuolių kieme buvo sudėliotas skaičius 50, vartai papuošti gėlių kompozicijomis, o grupės – vaikų piešiniais ir sveikinimais.

Šventinės linksmybės prasidėjo jau pirmadienį – „Ąžuoliuke“ svečiavosi vaikų švenčių organizavimo komanda „Linksmas lagaminas“, kuris įstaigos ugdytinius ne tik pradžiugino šokiais, dainomis ir kitomis linksmybėmis, bet ir gardžiomis vaišėmis.

Pramogos tęsėsi ir antradienį – visi išsiruošė į kiemą, kur nuotaikingai sportavo su Giliuku (auklėtoja Gintarė Gagilaitė) ir jo talkininke (auklėtoja Lina Makarovienė).

Trečiadienį į „Ąžuoliuką“ plūstelėjo svečiai. Atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotojas Česlovas Banevičius, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė, kiti Savivaldybės atstovai, taip pat ikimokyklinių įstaigų vadovai, socialiniai partneriai, rėmėjai ir draugai.

„Dabar darželis gyvena puikų amžių – esame renovuoti, gražūs. Jame džiugu dirbti darbuotojams, smagu ugdytiniams“, – padėkos žodžius Klaipėdos rajono savivaldybei už, ko gero, geriausią gimtadienio dovaną – renovaciją – tarė darželio direktorė Elena Ačienė.

Gražių žodžių negailėjo ir renginio svečiai.

„Noriu palinkėti pačių gražiausių ateities metų. Žinoma, įstaigos gyvenimas ne metais skaičiuojamas, o nuveiktais darbais. Nesuskaičiuosi iš tikrųjų, kaip ir direktorė sakė, kiek vaikams sparnų užauginta, kiek džiaugsmo ašarų nubraukta, kiek atsisveikinimui rankų paduota. Ir šiandien norisi jums padėkoti už tą atsidavimą, atsakomybę, gėrio kūrimą“, – kalbėjo vicemerė V.Riaukienė ir darželio bendruomenei įteikė padėką už kūrybingą pedagoginę veiklą ir gebėjimą siekti bendrų tikslų.

Svečius džiugino įstaigos vaikų ir moterų ansamblio „Giliukas“ koncertas (vadovė meninio ugdymo mokytoja Daiva Paškauskienė). Vaikai pademonstravo ir giliukų kepures, kurias atsakingai ir kruopščiai mezgė, nėrė ar kitaip kūrė jų tėveliai.

Ketvirtadienį vėl skambėjo dainos. „Giliuko“ ansamblis koncertavo darbuotojams, dirbusiems ir tebedirbantiems čia, tėveliams. Į šventę atvyko ir pirmoji „Ąžuoliuko“ vedėja Janina Pliuškevičienė, kuri pasidalino savo prisiminimais. Istorijos takais leidosi ir kitos įstaigoje dirbusios moterys, taip pat drauge žiūrėjo Valenso Ežerinsko filmą apie darželį.

Šią dieną smagi atrakcija laukė vaikų – jie keliavo į kino teatrą „Minija“, kur žiūrėjo animacinį filmą. O vakare į vakaronę rinkosi įstaigos darbuotojai.

Penktadienį „Ąžuoliukas“ šventė šokio ritmu – pramogavo drauge su vaikų šokių studija „Trepsiukas“.

 

informacija

Lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ savo veiklą pradėjo 1966 m. spalio 23 d., tai viena iš seniausių ikimokyklinių įstaigų mieste.

1999 m. įstaiga priimta į Atviros Lietuvos fondo Tarptautinį vaikų ugdymo projektą „Gera pradžia“.

Nuo 2002 m. priešmokyklinio ugdymo pedagogės dalyvauja tarptautinėje socialinių įgūdžių ugdymo programoje „Zipio draugai“ .

2002 m. įstaiga priimta į respublikinę ikimokyklinių įstaigų asociaciją „Sveikatos želmenėliai“.

Įstaigos prioritetinės veiklos kryptys: etninės kultūros integravimas ugdymo procese bei sveikatos ugdymas.

 

„Ąžuoliuko“ jubiliejaus akimirkos – Ritos Rapalienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 263 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,