Mano Gargždai



„Bangos“ merginos iškovojo bronzos medalius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Sekmadienį Gargždų miesto stadione „Bangos“ merginos 2:1 įveikė Kauno „LSU-Žarą“ ir tapo Lietuvos moterų A lygos prizininkėmis.

 

Lemiamą 2016 metų dvikovą, kurioje „Bangos“ merginoms buvo būtina pergalė, gargždiškės pradėjo labai užtikrintai. Jau 5 minutę po perdavimo iš aikštės gilumos L.Gedminaitė išbėgo prieš kauniečių vartininkę ir aukšta trajektorija pasiuntė kamuolį į vartus. Dar po keliolikos minučių L.Gedminaitė puikiai pasiuntė kamuolį nuo varžovių pabėgančiai E.Petrauskaitei. Įsibėgėjusi „Bangos“ saugė suklaidino „LSU-Žaros“ vartininkę ir padvigubino gargždiškių persvarą – 2:0.

Įpusėjus kėliniui kaunietės atsigavo nuo šoko ir pradėjo vis rimčiau grasinti „Bangos“ vartams. Jei 22 minutę gargždiškėms nusišypsojo laimė ir viešnių žaidėja iš kelių metrų smūgiavo tiesiai į A.Mikalauskytę, tai 32 minutę kaunietės viską užbaigė tiksliai – I.Lidikauskaitė iš kelių metrų nukreipė kamuolį į vartus – 2:1.

Antrajame kėlinyje „Bangai“ teko kovoti ne tik su varžovėmis, bet ir su gana stipriu vėju. Kaunietės bandė išnaudoti vėjo pagalbą ir vieną po kito tolimais smūgiais siuntė kamuolius į „Bangos“ vartų pusę, tačiau A.Mikalauskytė žaidė užtikrintai.

Gargždiškės keletą kartų atsakė labai pavojingomis kontratakomis, tačiau tikslumo stoka sukliudė padidinti persvarą. Tad iki pat finalinio teisėjo švilpuko aikštėje ir tribūnose tvyrojo nemaža įtampa. Tačiau merginos atsilaikė ir jau debiutiniame sezone iškovojo Lietuvos moterų futbolo čempionato bronzos medalius.

 

Iš protokolo. Banga (Gargždai) – LSU-Žara (Kaunas) 2:1 (2:1)

Teisėjas – V.Gerasimov (Klaipėda). 200 žiūrovų.

Įvarčiai: 5 min. L.Gedminaitė, 18 min. E.Petrauskaitė (Banga); 32 min. I.Lidikauskaitė (LSU-Žara).

 „Banga“ sudėtis: A.Mikalauskytė, K.Pranulytė, M.Grikšaitė, R.Tarasevičiūtė, A.Gedminaitė, E.Petrauskaitė, P. Narbutaitė, K.Černavskich, T.Baličeva, A.Lekavičiūtė, L.Gedminaitė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 364 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,