Mano Gargždai



Krikštynos olimpine tematika dovanojo nepamirštamas emocijas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gyčio Kalvio nuotr. Gyčio Kalvio nuotr.

Spalio 28-ąją Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos sienas sudrebino smagi kasmetinė šventė – pirmų gimnazijos klasių mokinių krikštynos. Nors šis renginys jau tapo tradicija, tačiau kasmet yra vis kitoks, naujoviškas ir labai įdomus.

 

Šių metų tema skambėjo taip: „Olimpinės žaidynės: pratęsimas ar pabaiga?“ Visa diena buvo kupina emocijų, skardaus juoko ir džiaugsmo tiek pirmokų, tiek antrokų akyse, nepaisant pliaupiančio lietaus. Šventė buvo padalinta į dvi dalis: rytinę ir vakarinę. Pirmoje dalyje krikštatėviai „pašventino“ savo krikšto vaikus, naudodami dažus, miltus ir viską, ką jiems leido fantazija (ir, žinoma, mokyklos valdžia).

Viską vainikavo vakare įvykęs renginys, nustebinęs tikrai ne vieną. Trys merginos pavogė olimpinę ugnį, be kurios žaidynės negalėjo tęstis. Viso renginio metu trys vaikinai, kuriems padėjo treneriai ir gimnazijos pirmokai, ieškojo pavogtosios ugnies.

Įspūdžiais apie šventę pasidalino ir patys gimnazistai. Aistė Vengalytė paatviravo, kad pačios svarbiausios repeticijos įvyko likus vos savaitei iki renginio, todėl visi buvo kupini jaudulio ir laukimo. Gimnazistė džiaugėsi, kad viskas pavyko puikiai, o pirmokai, nors pavargę ir išteplioti miltais bei dažais, su didžiuliu entuziazmu sakė priesaiką ir plačiai šypsojosi.

Mokinys Jokūbas Karnauskas taip pat nerimavo dėl sklandžiai nevykusių repeticijų, tačiau buvo patenkintas rezultatu.

„Tas pasiruošimo etapas, trukęs du mėnesius, tikrai ilgam įstrigo kiekvienam antrokui, bent kiek prisidėjusiam prie renginio“, – teigė vaikinas.

Beatričė Srėbaliūtė, įdėjusi labai daug darbo tam, kad viskas būtų kuo geriau, labai džiaugėsi pačių pirmokų pasiruošimu: „Mes, antrokai, iš tiesų nesitikėjome, kad jie bus taip šauniai pasiruošę. Labai nustebino ir nudžiugino auklėtojai, kurie buvo parengę be galo linksmą pasirodymą“.

Gilija Šneiderytė džiaugėsi, kad visas pasiruošimas labai suartino pačius antrokus.

„Dabar esame kaip šeima ir su milžinišku nekantrumu laukiame šimtadienio, kurį ir vėl teks organizuoti su tais pačiais nuostabiais žmonėmis“, – kalbėjo mergina.

Patys pirmokai krikštynų renginiui taip pat negailėjo geriausių žodžių.

„Krikštynų pradėjau laukti tik atėjusi į gimnaziją. Su nekantrumu ruošėmės, repetavome. Atėjus tam penktadieniui, su šypsena iškeliavau į mokyklą. Visa diena buvo pilna nuotykių, gerų emocijų. Turime geriausius krikštatėvius, kurie dėl mūsų be galo pasistengė. Šios dienos tikrai niekada nepamiršiu“, – pasakojo gimnazistė Marija Končiūtė.

Kitas pirmokas Mantas Bliūdžius nedaugžodžiavo.

„Tai – linksmiausias metų įvykis“, – krikštynas apibendrino vaikinas.

 

Lino Grudžio vaizdo įrašas:

 

Krikštynų akimirkos – Gyčio Kalvio nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 523 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,