Mano Gargždai



Dviejose Gargždų aikštėse – nemokamas internetas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Savivaldybės aikštė. S.Ulvikienės nuotr. Savivaldybės aikštė. S.Ulvikienės nuotr.

Gera žinia „internautams“. Gargžduose daugėja vietų, kur galima nemokamai naudotis internetu. Klaipėdos rajono savivaldybės Informacinių technologijų skyrius įgyvendino nemokamo WiFi interneto Gargždų mieste įrengimo projektą.

 

Nuo rugpjūčio dviejose pagrindinėse Gargždų aikštėse – Savivaldybės ir prie Gargždų kultūros centro, taip pat − Savivaldybės administracijos pastate (Klaipėdos g. 2, Gargžduose), veikia nemokamas belaidis internetas. Juo laisvai gali naudotis kiekvienas pilietis.

Pasak Informacinių technologijų skyriaus vedėjo Sauliaus Martinkaus, šiuo sprendimu buvo siekiama dar daugiau visuomenės narių − nuo jaunimo iki senjoro, paskatinti naudotis informacinėmis technologijomis ir suteikti gyventojams galimybę prisijungti prie nemokamo interneto tinklo įvairioms reikmėms.

„Dabar visuomenė yra išmani ir pažangi, šiuolaikinės technologijos, be jokios abejonės, užima svarbią vietą kiekvieno gyvenime. Internetas – ne tik laisvalaikio, bet ir darbo arba mokslo dalis. Siekdami sudaryti gyventojams sąlygas naudotis internetu, Savivaldybės pastate ir dviejose pagrindinėse Gargždų aikštėse įdiegėme nemokamą belaidį internetą. Dabar gventojai be kliūčių gali naudotis internetu, kuriam jokio prisijungimo slaptažodžio nereikia, − sakė S. Martinkus. − Tikimės, kad ši Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos inicijuota naujovė paskatins dažniau lankytis Klaipėdos rajono savivaldybės tinklalapyje www.klaipedos-r.lt, taip pat Klaipėdos rajono savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, kur kiekvienas ras naudingos, aktualios informacijos“, − kvietė Informacinių technologijų skyriaus vedėjas.

Gargždiškiai ir svečiai noriai naudojasi nemokamu belaidžiu internetu. Šiltesnėmis dienomis prie nemokamo interneto tinklo prisijungdavo iki 300 vartotojų. Tikimasi, kad nuo pavasario paslauga dar labiau išpopuliarės.

WiFi tinklui reikalinga įranga Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai atsiėjo 2972, 49 eurų biudžeto lėšų.

Su nešiojamuoju, delniniu kompiuteriu ar mobiliuoju telefonu gargždiškiai ir miesto svečiai gali jungtis prie greitaeigio (iki 2 Mbp/s spartos) interneto tiesiog ant suoliuko aikštėse ar užsukę į Savivaldybės pastatą. Prisijungti prie interneto, kuris veikia WiFi technologijos pagrindu − paprasta. Reikia, kad vartotojo įrenginys turėtų WiFi funkciją ir be jokio slaptažodžio galima jungtis prie tinklo pavadinimu „Klaipedos-r_free“.

Kitąmet  planuojama vietas, kuriose prieinamas nemokamas internetas, pažymėti specialiais ženklais. Tai būtų naudinga turistams ir patogu miesto svečiams.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 497 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,