Logo
 Spausdinti šį puslapį

Knygą apie sielos draugo paieškas rekomenduoja gimnazistė

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Asm.archyvo nuotr. Asm.archyvo nuotr.

Įspūdžių tiltą į skaitytojų širdis tiesia Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos III g klasės mokinė Algimantė Daugėlaitė.

 

Richard Bach romanas „Tiltas per amžinybę“ – tai knyga tiems, kurie kažkada jautėsi tarsi svetimųjų pasaulyje, vieniši ir besiilgintys žmogaus, kurio niekuomet net nebuvo sutikę. Ši istorija yra apie patį romano autorių, tikrą klajūną, kuris skraido savo mažu lėktuvėliu iš vieno miesto į kitą ir tikisi sutikti sielos draugę, kurią, jo įsitikinimu, iš karto atpažinsiąs. Tačiau šios paieškos pasirodo ne tokios jau paprastos: kuo labiau veikėjas stengiasi surasti tą vienintelę, tuo dažniau pasijaučia vienišas ir nelaimingas.

Nepaisant visų ieškojimų, Ričardas netikėtai sužino, kad jo knyga sulaukė didžiulio pasisekimo ir kad jis tapo milijonieriumi. Nežinodamas, kaip pasielgti su pinigais, pagrindinis veikėjas juos tvarkyti palieka savo finansų vadybininkui, leidžia investuoti – pats dėl to nesuka galvos. Nors ir būtų keista, Ričardas vis dar nesijaučia laimingas ir yra tvirtai įsitikinęs, kad laimę gali suteikti tik jo sielos draugė. Po daugybės pažinčių ir bandymų atrasti savo moterį, jis galiausiai suvokia, kad ta vienintelė yra visai čia pat. Tai Leisi, sena Ričardo draugė, išgelbėjusi jį nuo turto praradimo ir visuomet padedanti sunkiomis akimirkomis. Ji įsimylėjusi šį paprastą klajūną, tačiau vyriškis vis labiau abejoja dėl savo jausmų, bijo prarasti laisvę ir keisti gyvenimo taisykles. Tik patyręs gausybę sudėtingų išgyvenimų Ričardas galiausiai supranta, kad labai bijo prarasti Leisi, ir sutinka įsipareigoti tiktai jai. Kūrinio veikėjai suvokia, ką tikrai reiškia būti sielos draugais. Tai žmonės, galintys skaityti vienas kito mintis, kartu susidorojantys su neįtikėtinais išmėginimais ir nelaimėmis. Abu veikėjai tiki, kad ir praėjusiame gyvenime jie buvo mylimieji, kad jų negali išskirti jokia mirtis.

Šią knygą puikiai apibūdina citata: „Sielos draugas turi raktus atrakinti mūsų užraktus, tinkamus mūsų raktams. Jausdamiesi visiškai saugūs, mes atrakiname užraktus, paleidžiame į laisvę savo tikrąjį „aš“ ir galime nuoširdžiai  būti savimi; galime būti mylimi už tai, kas esame, o ne kuo apsimetame esą. Kiekvienas mūsų atskleidžia geriausiąją antrojo dalį. Nesvarbu, kas dedasi aplink – su tuo vieninteliu žmogumi savame rojuje mes jaučiamės saugūs. Mūsų sielos draugas atjaučia ir supranta giliausius mūsų troškimus, turi tokią pat kryptį gyvenime. Kai mes esame nelyginant du balionai ir drauge kylame aukštyn, galime tikėti, jog radome savo tikrąjį žmogų. Mūsų sielos draugas padaro gyvenimą, vertą gyventi.“

Žinią nuo savo sielos draugo rasite nuostabioje meilės istorijoje „Tiltas per amžinybę“.

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi".

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,