Mano Gargždai



Šiūparių mokyklos bendruomenė vakarojo su knyga

Įvertinkite šį įrašą
(9 balsai)
Šiūparių pagrindinės mokyklos nuotr. Šiūparių pagrindinės mokyklos nuotr.

2016-ieji – Bibliotekų metai, skirti skaitymo strategijų ugdymui, knygos, kaip kultūros reiškinio, atgimimui. Informacinėms technologijoms įsiveržus ne tik į viešą, bet ir į asmeninį gyvenimą, knyga nepelnytai užmirštama. Anksčiau gerbta ir deficitu buvusi, šiandien dažnai namų lentynoje dulka kaip dar vienas nereikalingas daiktas.

Siekdamos skatinti domėjimąsi knygomis, dalintis mintimis apie literatūrines patirtis, Šiūparių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Rima Petraitienė ir bibliotekininkė Marina Žebelienė organizavo renginį „Vakaras su knyga“.

 

Į rudeniškai papuoštą salę vakare rinkosi mokiniai, jų tėveliai, bendruomenės nariai, mokytojai. Jaukioje žvakių šviesoje mokiniai skaitė ištraukas iš mėgstamiausių kūrinių: pasakos „Eglė žalčių karalienė“, A. Lindgren, Ž. Verno, V. Račicko, V. V. Landsbergio knygų. Penktokas Nojus Neimontas tarmiškai pasekė pasaką, mokančią nepasiduoti materialinių vertybių kultui. Vėliau savo parengtus tekstus skaitė, eiles deklamavo bendruomenės nariai: E. Valantinienė, A. Gudauskienė, Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė. Skaitomus tekstus lydėjo buvusio mokyklos mokinio Vidmanto Jomanto gitara atliekamos melodijos. Prie arbatos puodelio dalinomės mintimis ir skaitymo išgyvenimais. Renginio dalyviai buvo apdovanoti nauju mokyklos laikraščio numeriu ir knygų skirtukais.

Šviesios atminties filosofas Leonidas Donskis yra sakęs, kad „žmonės, sukūrę genialius kūrinius, kūrė ne tik meistrišką vaizdų ar metaforų kombinaciją – jie sukūrė ir medžiagą, ir formą, ir mūsų santykį su ja. Knygos skaitymo ir išgyvenimo dalis yra ir jos lietimas: svarbu, kaip ji kvepia, ją galima liesti, knyga truputį dėvisi, ir tu jauti tą jos trapumą“. Jaukus „Vakaras su knyga“ padėjo kiekvienam dalyviui geriau suvokti žmogaus būties esmingiausias akimirkas, o mokyklos direktorė Vilija Rimkuvienė linkėjo, kad jis taptų tradicinis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 559 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,